Hazugsággal indít Fodor pártja

2013. április 29. 15:53

Vicces, amikor egy negyedszázada politizáló ember nevezi a politikán kívüliséget a jövőnek.

2013. április 29. 15:53
eroica
Fideszfigyelő blog

„Vicces, amikor egy negyedszázada politizáló ember nevezi a politikán kívüliséget a jövőnek. Azt pedig most hagyjuk, hogy a 25 éve politizáló Fodor miért jövőbb, mint pl.: Bajnai Gordon, Jávor Benedek,Mesterházy Attila, vagy Schiffer András akik mind fiatalabbak nála és nála rövidebb ideje politizálnak. De térjünk Fodor embereire. Bősz Anett (27), Vatai Szabolcs (30), Popper Gábor (55) és Pócs Bálint (18) azok »a fiatalok, illetve olyanok, akiknek nincs politikai múltja«. Érthető, hogy Fodor csak az »idősek« esetében tartotta értéknek a politikai múlttól való mentességet: ugyanis az ifjú Bősz és Vatai is kapcsolatba került már a politikával. Vatai 2006-ban az MSZP és az SZDSZ közös önkormányzati-képviselőjelöltje volt a XVII. kerületben. Bősz Anett pedig 2005-ben a Gyurcsány-féle Amőbában tűnt fel, majd tavaly az SZDSZ ifjúsági szervezete nevében jegyzett egy írást. Persze nem gondolom, hogy a 2010 utáni SZDSZ ifjúsági szervezetében tevékenykedni nagy pozíció, de ugye pont Fodor nevezte vállalhatatlanná váltnak a pártot.

Együttérzés egykulcsos adóval

Fodor Gábor többször hangsúlyozta, hogy »együttérző« liberalizmust hirdet meg. Eközben azonban megtartaná az egykulcsos adót. Eszerint a jobbmódúaktól nem várnak nagyobb anyagi felelősséget, csak lelki együttérzést. Bár Fodor a brit konzervatívok »együttérző konzervativizmusát« jelölte meg mintaadóként, a kifejezés eredetileg nem innen származik. 2000-ben George W. Bush kampányolt ezzel a jelszóval az elnökségért. Bush elnökségét pedig kevesen mernék sikeresnek vagy szociálisan érzékenynek mondani.

Fodor a sajtótájékoztatóján híres liberális emberek voltak kifüggesztve a párt logójával a háttérben. Azonban több mintaképének liberalizmusa is némileg megkérdőjelezhető. Kennedy és Obama elnök gazdasági értelemben egyértelműen baloldalinak számítanak. Furcsa egy egykulcsos adót hirdető politikát azzal az Obamával eladni, aki a magas jövedelműek megadóztatásával kampányolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. április 29. 16:48
A hálózat nem tűri, hogy a nem hálózat behálózza a liberális hálózatakarókat, így lerántja a hálót hogy "kikicsoda" is a régi hálózati csipetcsapatban.. Pfuj! ;)
hátakkor
2013. április 29. 16:31
" Eközben azonban megtartaná az egykulcsos adót. Eszerint a jobbmódúaktól nem várnak nagyobb anyagi felelősséget, csak lelki együttérzést" A többet kereső többet fizet egykulcsos szja esetén. Míg átlag ugyanannyi, v kevesebb közszolgáltatást fogyaszt. Mindenesetre Gabika egyik követelését kipipálhatjuk. A buzi házasság nehezebb ügynek ígérkezik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!