Grimm örökösei

2013. április 16. 14:30

Talán a német gyerekeket sem kergetnék az asztal körül, ha nem a negyedik alkotmánymódosításról néznének bárgyú tanmeséket, tele hamis információkkal.

2013. április 16. 14:30
Prőhle Gergely
Heti Válasz

„Kisgyerekes szülők tudják, hogy egy-egy mese milyen mély benyomást tesz a hallgatóságra, s talán az sem véletlen, hogy manapság a Grimm-mesék sem az eredeti, olykor igencsak obszcén változatukban hangzanak el. Csipkerózsika hercege megelégszik egy csókkal, s a gonosz mostoha sem szeretné elfogyasztani Hófehérke belső szerveit, ahogy a testvérek eredetileg leírták.

Lehet, hogy e szoft történeteket a német gyereksereg már nem találta elég felvillanyozónak, ezért gondolták a szerkesztők, hogy a magyar törvényalkotás viszontagságaival kell fiatal nézőik adrenalinszintjét megemelni. Hevenyészett közvélemény-kutatást tartva a német adás célcsoportjához hasonló korú gyermekeim körében azonban hamar kiderült, hogy őket nem hozná lázba egy, a német alkotmánybíróság jogosítványait taglaló filmecske. Bennük lenne a hiba? Aligha. Maximálisan tiszteletben tartva a sajtó szabadságát, talán megengedhetem magamnak azt a feltételezést, hogy a német gyerekeket sem kergetnék az asztal körül, ha nem a negyedik alkotmánymódosításról néznének bárgyú tanmeséket, ráadásul tele hamis információkkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Necoure Yamakee
2013. április 17. 11:47
Ez a német gyermekagymosás semmi más mint egy nemzet és azok tagjai elleni hangulatkeltés, ráadásul közvetlenül a legjobb göbbelsi vonalból. Ezek után demokráciáról, meg emberi jogokról okítani egy másik uniós országot pofátlanság.
Soma
2013. április 17. 00:24
A német gyerekek nagy ívben tesznek a filmecskére, az alkotóikra leginkább. Merkel anyu választási cirkuszdája már a felejtős múlt lesz nekik, mire felnőnek. Meg fogják szeretni a szép magyar csajokat, a snájdig fiúkat, rájönnek, hogy a magyar egy okos nép.
Soma
2013. április 16. 23:15
Külön öröm, hogy ennyit puszikálsz! /Nem mindegy, hol/. :-)) A te fejlődésedet istók bezony nem gátolom, visszamaradt az magától is, kis puszibajnokom!
toportyántiszteletes.
2013. április 16. 23:15
Megint 1 magát felsőbbrendűnek képzelő 4-szertákoló.Kevés szánalmasabb teremtménye van az jóistennek mint ezek akik saját produktumukat sem tisztelik,készül már az 5-os is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!