Lesz-e helye a Jetiválaszvagyminek?

2013. április 06. 18:39

Mint minden új médiavalaminél két kérdés van: kell-e a hirdetőknek, kell-e az olvasóknak. Az első kérdésre a válasz: nem.

2013. április 06. 18:39
Román Balázs
Kreatív

„A hirdetők egyre kisebb szatyorral mászkálnak az online médiacégek környékén. Az elmúlt két hónapban az online médiában alig volt eladott display. A nagyokon még csak-csak, de a második vonalnak már csak az e-ker-promóciók maradnak. Tavaly is ez volt, és nem lesz másképp idén sem: gyenge első félév, alig növekvő második.

Ebből az következik, hogy a hirdetők nem fognak elérzékenyülni, hogy van egy újabb médium, amire naponta pár tízezren kíváncsiak. Ha lesz majd több százezer, akkor talán. Sajnos a hazai reklámozók és médiaügynökségeik kezét két dolog vezeti: a nagy tömeg és Simicska Lajos.

Az új valamin akkor lesz látható mennyiségű reklám, ha a tulajdonosok kapcsolati tőkéjük révén képesek megmozgatni piaci büdzséket. Ennek azért van némi esélye, de nem sok. (Azóta kiderült: az oldal értékesítésére külső partnert keresnek Uj Péterék, piaci pletykák szerint pedig nagy az esély arra, hogy ezt a feladatot az Origo Sales House lássa el.)

A második fő kérdés, kell-e az olvasóknak egy új online valami? Erre is egyszerű a válasz: igen. Nem mintha nem lenne elég tartalom az interneten, pont ellenkezőleg: azért, mert túl sok van. Sok és egyforma.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jebuzita
2013. április 10. 13:48
Miért kéne a hirdetőknek Uj Péter "valamilyét" kistafírozni? A Jetiválasz is más, és mégis ugyanaz...
Korhely
2013. április 08. 16:43
Az online-olvasottságot mára szinte kizárólag a fizetett hírkeresők tudják hozni. Megmosolyogtató, ha valaki azzal jön, hogy fél év alatt százezer napi látogató a cél. A Heti Válasz online-nak nem lenne napi 20 ezer olvasója sem, de kifizet - a neki átjátszott kormánypénzerkből - havonta másfél millió forintot a Hirstartnak és a Hírkeresőnek, és máris százezren olvassák. Ha a Jetiválasznak lesz ekkor büdzséje, egy hét alatt produkálhat ennyit. Ennyi!
várúr
2013. április 08. 16:42
"Origo Sales House..." Jó, hogy nem Origo Majestic Imperial Gigatrend Champion First International Trust Company (OMIGCFIC). Röhögöm ezeket az angolkodó nagyarcúságokat. Tán egy V. emeleti másfél szobás irodáról van szó.
Next belle-mere
2013. április 06. 23:25
" Sok és egyforma.” És ez a jetivalami is olyan lesz mint a sok egyforma. Igaz Új Péterék nagy pénzeket várnának ettől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!