Ezért nem érdekel már senkit sem a politika

2013. április 23. 15:18

Azért látom rondábbnak a népképviseleti demokráciát, mert mindenhol ott van.

2013. április 23. 15:18
Staufenberg Vanda
Staufenberg – Egy F

„Talán most azért látom rondábbnak a népképviseleti demokráciát, mert mindenhol ott van. Nincs meg benne az elérhetetlen utáni vágy, amivel a nagyszüleim a mai napig gondolnak az első szabad választásokra. A politika betalált a családi ebédekhez, felmászott a tömegközlekedési eszközökre, sőt most már ott ül a matek órán is. Bemehet egy miniszterelnök, egy államtitkár, és beszélhet bármiről, mindezt azért, mert a nagy magyar állam beosztásában senyved, sőt még talán meggyőződéssel élvezi is.

Nem agyat mos (mert bármelyik tinédzser »okosabb« annál, hogy higgyen bárkinek is), hanem undorít és untat. Ássa azt a sírt, amelynek mélyén már ott toporog a hazai politikai elit és képtelen érdemi vitát folytatni, meg népképviseleti demokráciát csinálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. április 23. 23:25
Stauf(f)enberg.:)
Akitlosz
2013. április 23. 21:04
Ez a "népképviseleti demokrácia" csak egy trükk a könnyebb hatalomgyakorlás érdekében. Hogy a nép azt higgye beleszólhat ország dolgába, pedig persze nem. Hogy a nép a fülkében akarjon forradalmat csinálni, ne a valóságban. Hogy a nép azt higgye a Mszp->Fidesz->Mszp->Fidesz->Mszp? cserélgetéssel bármi is megoldódik, pedig nem. A hatalom a parlamenté, a népnek nincsen beleszólása, és képviselete sincsen. Éppen most mondta az alkotmánybíróság, hogy a szabad mandátum azt jelenti, hogy a képviselő független a választóitól. A parlamentarizmus csupán szemfényvesztés a nép könnyebb uralhatósága érdekében. Demokráciához persze semmi köze. Egy demokráciában a közösség egészét érintő kérdésekben a közösség szinte egésze dönthet, és a többségi álláspont kerül megvalósításra. Ahol csupán pár száz ember dönt milliók sorsáról az nem demokrácia.
snafu_
2013. április 23. 17:17
"A hónap Kinja-posztja azé a Staufenberg Vandáé, akinek az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor meglátta, hogy Kövér László házelnök hivatali almaléjének címkéjén is multigyalázó szöveg látható." http://cink.hu/vanda-aki-multicegnel-dolgozik-kiborult-a-multigyalaz-476732658
Odoaker
2013. április 23. 17:01
Díjazom az önbizalmat, amikor valaki mindenki nevében nyilatkozik. "Senki" - mondja egy senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!