Gyurcsány Ferenc nyílt levelében pedofilozik Erdő Péternek

2013. április 21. 19:17

Gyurcsány Ferenc nem érzi, hogy itthon az egyház gondja nem a pedofília, hanem a pécsi püspökség sikkasztási ügyeihez hasonló esetek.

2013. április 21. 19:17
Staufenberg Vanda
Staufenberg – Egy F

„Egy modern egyház számára sok más is komoly problémát jelent, adott esetben sokkal durvább bűncselekményekkel kell szembenéznie. Például ilyenek a pénzügyi csalások, a papi alkoholizmus vagy akár a gyilkosságok – amelyek előfordulhatnak. Még érdekesebbek a hitviták, amikkel ebben az évezredben meg kell küzdeni, és nem hagyhatóak rá a világi törvényhozásra, mert ezek valóban az egyház, és nem egy-egy tagjainak a hibáit tárják fel, hanem egy sokkal nagyobb egészét. A pedofília folyamatos előrángatását így nem lehet másnak tekinteni, mint egy elvakult keresztényüldözésnek, mert van baj szakajtóval, ezért sem kéne mindig ugyanazt felhozni okkal vagy ok nélkül.

Gyurcsány Ferenc ezzel azonban mit sem foglalkozik – hittantanári ambícióinak engedve – veszi a bátorságot, hogy becsületről és fedhetetlenségről írjon gondolatokat egy főpásztornak, teszi ezt, a már fent tárgyalt, legnagyobb közhellyel. Mert Gyurcsány Ferenc nem érzi a dolgok súlyát, nem érzi azt, hogy mikor kell kivonulni egy ország politikai életéből, és nem érzi azt sem, hogy itthon az egyház gondja nem a pedofília, hanem a pécsi püspökség sikkasztási ügyeihez hasonló esetek, továbbá azt a súlyt sem érzi, hogy ő pontosan milyen jogalapon is kéri számon bárkin is az elszámolhatóságot és a nyilvánosságot?

Egyetlen egy módon tudom csak megközelítőleg is elfogadni a levelét, ha ezt pusztán abból a célból tette közre, hogy mindenki lássa elköteleződését a hitügyek kérdésében. És így javítsa saját esélyeit, hogy a kötelező hit- és erkölcstan oktatásban, mint tanár részt vehessen. De azt, hogy ő beszéljen bármiről is morális síkon, még mindig elfogadhatatlannak tartom, pusztán azért értem meg, mert elhiszem, ha karriert lát benne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2014. február 24. 22:44
Aki másba savazási szándékkal beleköt - mint a cikk írója, az ne írjon bele ekkora, szó szerint gyalázatos hibát(?). Egyébként neked is lófasz a seggedbe, meg a mocskos álmaidba, amit rám és nem tudom miért, de másokra is megpróbálsz átruházni.
micream
2013. április 24. 10:19
milyen szánalmas hely az, ahol pedofil büncselekményeket próbáltok relativizálni, eltagadni csak valamilyen zavaros politikai meggyőződés miatt? milyen ocsmányság az áldozatokkal szemben, akik és akiknek valószínűleg a szüleik is katolikusok? egy pillanatra sem fordul meg a fejetekben , hogy miken kell keresztülmenniük az áldozatoknak és a szüleiknek? akik ezeket a mocsokságokat megpróbálják eltagadni vagy relativizálni, maguk is ugyanolyan mocskok, mint az elkövető katolikus papok, akik papi hatamukkal visszaélve ártatlan gyermekeket rontanak meg.
freehckr
2013. április 24. 10:16
Megjegyzem ha valaki a zsidó egyházat ilyesféle ostoba vádakkal rágalmazza, azt azonnal „leantiszemitázza” a „politikai elit”, jön az elhatárolósdi és erre való felszólítással kezdődő népi játék, majd a megbélyegzés: náci, fasiszta, rasszista, nyilas... Gyurcsány esetében csendben maradt a politikai elit. Na már itt sántítanak a dolgok Magyarországon.
toportyántiszteletes.
2013. április 23. 22:26
Védeni sem érdemes a katolikus maffiát amíg cölibátussal óvják az összeharácsolt szektavagyont.Istenük a lóvé,nem az emberek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!