Komolyan kérdezi vagy hülyéskedik?

2013. május 06. 21:26

Minden igényes német újságírót, legyen az jobb- vagy baloldali, egyformán felháborít, ha egy demokráciában olyan médiahatóságot állítanak fel, amelyben csak és kizárólag a kormánypárt emberei ülnek.

2013. május 06. 21:26
Andreas Cichowicz
Figyelő

„- Önök, mint ahogy általában a német közszolgálati média, kampányszerűen támadják a magyarországi viszonyokat. Legalábbis ez nálunk a kormányzati vélemény. Mi mozgatja Önöket? A német kormány, vagy a németországi bal-és liberális pártok, a Magyarországon érdekelt multi cégek? Vagy mindegyikük?

- Komolyan kérdezi vagy hülyéskedik?

- Nálunk meglehetősen elterjedt az a vélemény, amely szerint olyan nemzetközi hecckampány indult ellenünk, amelyet a magyar baloldal felbujtására egyrészt a nyugati bal-és liberális pártok, másrészt a külföldi energiaszolgáltatók és bankok szerveztek.

- Hogy kerülnek egy platformra a baloldali pártok azokkal, akik ellen nyugaton is harcolnak? A német szociáldemokraták például a legnagyobb ellenfelei a nagytőkének, köztük a bankoknak vagy az E-on-nak, az RWE-nek, a két energiaszolgáltató óriásnak. (...) De hadd kérdezzek vissza: nem tűnt fel maguknak, hogy az egész német sajtóban, a privát kézen lévő újságokban, a liberális Süddeutschéban, a konzervatív-keresztény szemléletű FAZ-ban, a jobboldali Die Weltben, a legtekintélyesebb hetilapban, a Der Spiegelben egyaránt bírálják a magyarországi viszonyokat?

- Éppen ez az, ez bizonyítja, hogy összehangolt kampány folyik ellenünk.

- Összehangolt? Feltételezi, hogy a Frankfurter Allgemeine direkt ugyanazt akarja írni, mint versenytársa, a liberális-baloldali Süddeutsche Zeitung?

- Igen.

- Ez elképesztő. Akkor ajánlom a figyelmébe a következőt: minden igényes német újságírót, legyen az jobb- vagy baloldali, egyformán felháborít, ha egy demokráciában olyan médiahatóságot állítanak fel, amelyben csak és kizárólag egyetlen párt, tudniillik a kormánypárt emberei ülnek. Továbbá, hogy az adott országban központi hírgyár létezik, hogy a sajtó túlnyomó részének, az egész közszolgálati média teljességének egyugyanazon központi hírszerkesztőség szállítja a híreket. Ha mindezt megírja, minderről beszámol a saját hazájában, tehát itt, Németországban, akkor menetrendszerűen jönnek a hivatalos tiltakozások olvasói levelek vagy nagyköveti beavatkozások formájában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
David Karúszó
2013. október 09. 16:45
Pont azért támadnak összehangoltan, mert áll mögöttük valaki! Különben le sem szarnák az egészet! Nem mellesleg, most indul egy szép kis per Münchenben, amiben állítólag tíz emberrek végeztek német szélsőjobbosok. Ez sem véletlen. UI: Észrevettétek, hogy az úr nevéből meg egy kis jóindulattal ki lehet rakni azt, hogy Auschwitz...?!
David Karúszó
2013. október 09. 16:45
Penge, ha nekem 801 szavas a szókincsem, akkor én már átlagon felüli vagyok?! Vagy aluli?! Ha, Julis?! Melyik?!
David Karúszó
2013. október 09. 16:45
Én sem! Hát még mit nem szoktál?! Akarsz beszélni róla?
David Karúszó
2013. október 09. 16:45
Tudok jobbat! Hol voltak ezek, amikor Hitler spanglit csavart Európából?! Az anyjuk kínjában sem. Most meg úgy verik a mellüket, mintha nem is tőlük indult volna a dolog. Olyan szinten benyalnak már, hogy az émelyítő! (Pl. a Tarantino-féle Brigantikat is Németországban forgatták. Kicsit átestek a ló túloldalára...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!