A választóvonal

2013. május 06. 14:01

Magyar-zsidó párbeszédről és választóvonalakról.

2013. május 06. 14:01
Politicus
Mandiner

„„Az Önök vezetői azzal indokolták látogatásukat, hogy a Magyarországon erősödő antiszemitizmusra akarják ezzel felhívni a világ figyelmét. Ha így érzik, jól tették, hogy eljöttek hozzánk.” „Hiszen mindenkinek a segítségére és összefogására szükség van ahhoz, hogy tenni tudjunk a gyűlölet terjedése ellen...”

„„S mi nem akarjuk, hogy Magyarország ilyen országgá váljon, ezért kérem Önöket, tapasztalataikkal segítsenek bennünket, hogy itt, Magyarországon ne fajulhasson idáig a gyűlölet.”..”

„A történelem megtanította a magyarokat arra, hogy idejében fel kell ismernünk az antiszemitizmust.” Magyarország testközelből élte át az embertelen pusztítást, amit az antiszemitizmus okozott a zsidóságnak, Magyarországnak és egész Európának.” „Megtört szívvel hajtunk fejet az áldozatok emléke előtt.” „Ugyanakkor hálát adunk Istennek, hogy a náci és nyilas pusztítás ellenére nálunk autentikus zsidó közösség maradhatott életben, amely Európa egyik legtekintélyesebb és legősibb zsidó közössége.” „Hálát adunk Istennek, hogy ezzel egész Magyarországot gazdagabbá tette. Mi azt is megtanultuk, hogy az antiszemitizmus nem természeti csapás, hanem emberek műve. Ezért mindenkinek át kell éreznie a saját, személyes felelősségét...””

„Az antiszemitizmus az az állapot, amikor az emberben a gonosz veszi át az uralmat. Tudatában vagyunk annak, hogy voltak a történelemben rossz keresztények és rossz magyarok, akik súlyos bűnöket követtek el...”

„Ezért a mi alkotmányunk valódi védelmet, valódi biztonságot, igazi és teljes emberi méltóságot, személyes és közösségi méltóságot ad a velünk élő zsidóságnak és persze minden más kisebbségnek...””„

„S erkölcsi kötelességének tekintette és tekinti, hogy zéró toleranciát hirdessen az antiszemitizmussal szemben...”” „

„Ezért a mi nemzedékünk nem fogja eltűrni, hogy hazánkban bárkit származása vagy vallása miatt emberi méltóságában megsértsenek...”” „

„Van remény arra, hogy a gyermekeink megélhessenek egy olyan korszakot, amelyben az antiszemitizmus ugyanolyan elképzelhetetlen lesz, mint azok a korok, amikor még pestisjárványtól szenvedtek az emberek.”.. „Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy világossá tegyük: az antiszemitizmus elfogadhatatlan és eltűrhetetlen...””

(Orbán Viktor beszéde a Zsidó Világkongresszuson)

vs

Zsidó Világkongresszus: Orbán nem húzott egyértelmű választóvonalat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2013. május 06. 18:54
"Magyar-zsidó párbeszédről és választóvonalakról" Nem kell már párbeszéd ami nem is volt soha. Itt már csak választóvonalak vannak.
kerecsen
2013. május 06. 18:20
A németek által megszállt országokban egyedül Magyarországon lépett fel a hadsereg a zsidók megmentésére. 1944 júniusában Horthy Miklós parancsára vonult Budapestre az I.M.Kir.Honvéd pácélos hadosztály, hogy a gettóban lévőket megvédje az elszállítástól. Ez valahogy hiányzott a felszólalásből... A parancsot végrehajtó Koszorús Ferenc vezérkari ezredes fia, ráadásul Orbán barátja! Már csak ezért is meg kellett volna említeni. Akkor minek az emléktábla a Dohány utcába...?
elfelejtette
2013. május 06. 16:42
"Zsidó Világkongresszus: Orbán nem húzott egyértelmű választóvonalat." Eleve ezzel a szándékkal jöttek ide, hogy ismét visíthassanak, hogy micsoda veszélyben vannak itt. Szerintem meg kontraproduktív az egész cirkusz. Ha ennyire arcátlanok, nem érnek el mást vele, csak a jobboldali szimpatizánsokat mozgósítják.
tóth mária
2013. május 06. 16:10
Elegem van a nevezett témából! 3 napig csak ez lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!