Látszatbotrány a föld körül

2013. június 24. 07:19

Úgy tűnhet a közélet híreit figyelőknek, mintha legalábbis lángokban állna a vidék, a magyar gazdák pedig felháborodásukban már élesítik a kaszákat.

2013. június 24. 07:19
Dénes Zoltán
MNO

„A megszületett jogszabállyal kapcsolatos kritikák nagyon szerteágazók és gyakran a félelem szüli őket. Erre építve egyes politikai erők demagóg harcot kezdtek, elsősorban a túlélés reményében. Ide lehet sorolni a Jobbikot is. Több mint egyéves társadalmi vita előzte meg a törvény elfogadását, eközben mindenki kifejthette az álláspontját. Miután a vita során felmerült, hogy kétharmados, vagyis alkotmányos védelem kell a magyar földnek, az eredetileg benyújtott jogszabályt jelentősen módosítani kellett.

Az átalakított változatba beépítették a kritikusok által javasolt módosítások legalább kétharmadát. Így válik teljesen értelmetlenné és öncélúvá a Jobbik pénteki akciója, hiszen amennyiben nem értett egyet a tervezettel, úgy lett volna lehetősége arra is, hogy a demokrácia szabályainak betartásával adjon hangot ennek. Ezzel szemben a párt képviselői a szavazás előtt elfoglalták a parlamenti ülésterem elnöki emelvényét, ezzel igyekeztek meghiúsítani a jogszabály elfogadását. A párt képviselői tehát nem azt vállalták, hogy kiállnak a társadalom elé és nyílt vitát kezdenek. Ehelyett kisebbségi akaratukat akarták ráerőszakolnia a többségre. Ezért nem lett volna túlzás, ha a parlament elnöke él a törvényes jogával és kivezetteti őket a teremből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pedroamigo
2013. június 24. 09:49
"Több mint egyéves társadalmi vita előzte meg a törvény elfogadását..." Állítólag a tákolmány előtt is volt társadalmi vita aztán még is csak sikerült egy magát "nemzeti kereszténynek" vélő kisebbségnek ráerőszakolnia akaratát a magyarokra. Pontosabban csak szeretné...
lutra
2013. június 24. 09:29
Jóbikosokkal szemben észérveket használni falra hányt borsó, hadd tipródjanak beszűkült gyűlölködésükben életük végéig a kis 15%-os dagványukban fetrengve.
19820120
2013. június 24. 09:18
Tegyük fel, hogy a családunk birtokában van 10 ha föld. Ezt a 10 hektár földet a kárpótlás idején szereztük VISSZA, ugyanis az államosítások előtt már legalább 60 éve a családunk birtokában volt. Ez a 10 hektár jelenleg egy MAGYAR gazdának van kiadva, egyébként pedig a gyermekeim vagyis az unokák részére lett szánva, hogy a nagyszülők ezzel járuljanak hozzá majd a tanulmányaikhoz. DE: ha valami baj érné a nagyszülőket, akkor mi nem örökölhetnénk a földet (csak 1 hektárt) a többit pedig fel kellene ajánlani az államnak (ha jól értelmezem), mivel nincs mezőgazdasági végzettségem és nem vagyok helybéli lakos (illetve nem tudok felmutatni 3 olyan évet, amelyben a keresetem több mint 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik). WTF? MI EZ, HA NEM VISSZAÁLLAMOSÍTÁS?! Egyébként meg próbálj meg eltartani 10 hektárból egy családot.......
Toportyán tiszteletes
2013. június 24. 08:35
Nem csak kaszát egyenesítenek,hanem bitófát is állítanak,narancsvakegere a jóistennek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!