Elnököt kell választani

2013. június 21. 15:59

Feldmájer korábban már több alkalommal állt a Mazsihisz élén, s volt, amikor Tordai Péter ütötte ki a biztosnak vélt pozíciójából.

2013. június 21. 15:59
Vámos György
Magyar Hírlap

„Feldmájer korábban már több alkalommal állt a Mazsihisz élén, s volt, amikor Tordai Péter ütötte ki a biztosnak vélt pozíciójából. De aztán mégis visszaküzdötte magát. Mégis, sokan változatlanul úgy érezték, hogy nem tud kollégáival megfelelő kapcsolatot kialakítani, ráadásul a Mazsihisz, azaz a magyar zsidóság érdekeit sem tudja maradéktalanul képviselni. Többeket az is felháborított, hogy pajeszt növesztett, s ezt alkalomtól függően hol a füle mögött, hol pedig a »helyén« hordta, ami már magában is elgondolkodtató, ráadásul a dzsentridivatot majmoló csokornyakkendőjével együtt egyenesen nevetséges.

Azt is a szemére vetették egyesek, hogy volt, amikor kipában jelent meg a nyilvánosság előtt, de ha nem Mazsihisz-elnökként mutatkozott, akkor fedetlen fővel lehetett látni. Az elhíresült Zuschlag-perben például, amelyben ő védte az egyik vádlottat, kipa nélkül jelent meg, és olyan tárgyalási napon is személyesen képviselte védencét, amikor zsidó ünnep volt, vagyis sokak szerint nagyfokú illetlenség volt részéről, hogy dolgozott. Mint a Mazsihisz elnöke, de úgy is, mint egyszerű, »mezei zsidó«, kérhette volna, hogy képviselhesse helyette más a védencét, vagy tegyék át másik időpontra az ügyben ezt a kérdéses tárgyalási napot.

Az utóbbi időben pedig kackiás bajuszt növesztett, ami a hazai zsidóság előtt – finoman fogalmazva – nevetségessé tette. Ám aligha külseje szeszélyes változásai okozták bukását, sokkal inkább vezetési stílusa. És most, hogy közeledik az új választás napja, Feldmájer Péter neve újra ott van a Mazsihisz elnöki székéért versengők között. Június 27-én a küldöttek eldöntik: újra bizalmat szavaznak-e neki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akvínói akvavit
2013. június 22. 17:05
Vámos, elég nagy szélhámos vagy ahhoz, hogy akár téged is megválaszthatna közösséged führerjének.
magnamater
2013. június 22. 10:23
Vámos tegnap az Echóban bejelentette, zsidózásért az egyik betelefonálót fel fogja jelenteni - nem figyeltem oda, a hölgy mivel tudta kiborítani, a hangja szelíd volt - de Vámossal jó lesz vigyázni.
Soma
2013. június 22. 10:18
Nem ismerem Vámost, de nagyon úgy néz ki, mint Csintalan.
mustármag
2013. június 22. 09:51
A hitközségek által nyilvántartott zsidóságnak kellene javasolni és szavazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!