Strömsgodset

2013. július 24. 14:08

Nagyon nem vidít fel az a sok hír sem, aminek témája a Felcsúton épülő stadion.

2013. július 24. 14:08
Alexa Károly
Magyar Hírlap

„Nem örültem már annak sem, hogy az NB I. neve OTP Bank Liga lett, miért nem volt jó a Borsodi? S attól sem voltam boldog, hogy az MLSZ vezére egyben a magyar »népbank« vezére is. Azzal meg aligha tud mit kezdeni a nemzeti oldal, amit ez a többszörös vezető a legutóbbi részvényakciójával elért. Vagy csak üzenni akart? Hogy kiprovokálta az OTP-árfolyam csökkenését – egy nemzeti intézmény. Élén egy jó magyar, sőt jász. Egyszer egy könyvfélét írtam a hideg hónaljú jászokról. (Mellékszál.) Egy olyan valaki, akit a rendszerváltozás emelt a multimilliárdosok közé. Se az ok nem érdekel, se a cél. Emlékszik még valaki arra a spekulációs támadásra 2008-ban, amellyel a Soros Fund Management elérte, háromszázezer papírt zúdítva váratlanul a piacra, hogy az OTP Bank részvényeinek értéke 22 százalékkal csökkenjenek? Nem látok nagy különbséget a két esemény között, bár igaz, hogy annak idején a »pol-gaz« tanulmányaim megrekedtek az első órákon az áru kettős jellegéről szóló marxi tanoknál.

És nagyon nem vidít fel az a sok hír sem, aminek témája a Felcsúton épülő stadion. Ezen belül is azok, amelyek a Videoton tulajdonosának (hitelezői?) szerepét részletezgetik ebben a projektben, meg az általa vezérelt takarékpénztár különleges státuskilátásait a legközelebbi jövőben. Hogy a stadion mihez hasonlít jobban: inka vagy azték kultusz helyhez, azt döntsék el a szakértők. És futballstadion itt is, meg ott is.

S bár nyár van, jönnek a focihírek hívatlanul. Átigazolások… Fekete-Afrika, Dél-Balkán fej fej mellett. A Strömsgodset után jön a Jablonec… »Jönnek a csehszlovákok!« Jön maga a cseh kupagyőztes. Rághatjuk a körmünket. És szavazás a „nemzeti” sportlapban: mit hoznak ősszel az új »enbéegyesek« (otépébankligások) a Felcsút meg a Mezőkövesd? A nép java úgy véli, nem esik ki a Felcsút. És sokan bizakodnak abban, hogy az újoncok: »üde színfoltjai lesznek a bajnokságnak«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. július 24. 18:34
Magán tőkeerő hiányában - ha a teljes összeomlást el akarjuk kerülni (a futballban is) - az államnak muszály lépnie, amennyire lehetőségei engedik. A helyzet pikantériája: az, hogy mindezt az egyszerű tényt nem mondják el a zembereknek, - elképzelhető, - egy következő vélasztási vereség, pontosan emiatt. Holott, bárki bármit mond: az államnak magántőke hiányában kötelessége a fiatalság, a sport támogatása!
waddysno
2013. július 24. 15:51
na megjött a kilövési engedély Csányira?
IgazságosIzomViktor.
2013. július 24. 15:32
Stadionmutyisok
Diner Man
2013. július 24. 15:29
Füles merengései az árokparton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!