Határon innen, Tusványoson túl

2013. július 30. 14:30

Maradok piréz. Meg liberális. És még hosszú szoknyám is van, és copfba fonom a szinte térdig érő hajamat. És nem vagyok szavazógép, egyik oldalé sem.

2013. július 30. 14:30
baudolinA
Nethuszár

„A Magyar Narancs cikkének elején még a szervezőkkel van a baj, a végén már a tisztelt egybegyűlteknek (ezek a tusványosi résztvevők? az olvasók?) mondja a cikkíró, hogy hátrább az agarakkal. Summa summárum: aki erdélyi magyar (vagy még tágabban: HTM), az agymosott (akkor is, ha nem OV-nak csápol), tutira jobboldali (soroljam még a skatulyákat?) de minimum székely származású, és igen tisztelt. Részemről inkább nem kérek a cikkíró kétértelmű tiszteletéből és becsmérlő határontúlizásából, így többet nem olvasom a lapot. Ha ez belefér egy magát liberálisnak és demokratának tartó lap profiljába, akkor attól tartok, némi félreértés van közöttünk a liberalizmus definíciójában. Tudom, egy ember nem nagy veszteség. De nagyon unom már ezt a Pestről ki- és odamondogatós, teljes mértékben tájékozatlan dumát és céltalan sértegetéseket. Nem beszélve arról, hogy rendkívül kontraproduktívak, senki szimpátiáját nem szerzik meg, és senki sem fog a fejéhez kapva megvilágosodni.

Maradok piréz. Meg liberális. És még hosszú szoknyám is van, és copfba fonom a szinte térdig érő hajamat. És nem vagyok szavazógép, egyik oldalé sem. Miközben tudatában vagyok annak, hogy az ilyen magamfajta »izé« (ne menjünk bele megint ebbe a leszármazási-vérségi cuccba) akármit csinál, akárhogyan viselkedik vagy szavaz, ebben az országban élve még állampolgárként is határon túli magyarként fogják kezelni élete végéig. A jobb- és baloldal egyaránt. Ugyanúgy kisebbség vagyok »itthon«, mint »otthon«, csak a többség más. Magyar származású ­– a cikkíró után szabadon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:32
"A jobb- és baloldal egyaránt" ismerős ez a szöveg? minden volt MSZPs és SzDSZes ezt használja 2010 óta. úgy látszik Erdélyben is vannak ilyenek, de aki most csalódott a magyar narancsban azt ne tekintsük már tényezőnek mert vagy hazudik vagy vak.
dobzselaci
2013. szeptember 23. 01:25
"Viszont 1990. óta fertőzik a légkört, rontják a hangulatot és mindent megtesznek, hogy a társadalom ne érezze magát jól, ne legyen egy perce sem, amelyben ellazult megelégedettséggel dőlhessen hátra, hogy azt érezhesse, hogy na, talán jól mennek a dolgok." Talán, mert nem mennek jól a dolgok. Sőt... "A szabad véleménynyilvánítás hozta ezt magával, kihatása pedig beláthatatlan." Ezt végiggondoltad, kiskomcsi? Vigyázz, ha a baltás megkopaszodik, a saját oltárodat össze ne keverd a nagyapádéval!
Antigoné
2013. augusztus 02. 00:12
Nem, kedves leányzó! Nem mindenki fogja határon túliként kezelni ebben az országban, csak a mancsosokhoz hasonló öntelt belvárpojácák. Nincsenek olyan sokan, mint amilyen hangosan óbégatnak.
figo
2013. augusztus 02. 00:12
Sajnos még mindig probléma, hogy a határontúli magyarokat lerománozzák, letótozzák, stb. Ebben magasan élen járnak a ballibek. Ahhoz képest, hogy ők elítélnek mindenféle címkézést, náluk a "határon túliak" csak fideszreszavazó nemmagyar robotokként vannak aposztrofálva. Lásd a határon túli magyar állampolgárok szavazataival kapcsolatos ballib hisztériát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!