Magyarország: Benei Péter nem tényező

2013. július 12. 22:56

A magyar sajtó túltudósította Benei Péter londoni működését, hiszen a magyar ellenzék szerepét jelenleg a minden percben kivándorlással fenyegetőző trendi fiatalok sokasága látja el.

2013. július 12. 22:56
Borzsa Pál
Jobbklikk

„A magyar sajtó túltudósította Benei Péter londoni működését, persze, mi mást tehetett volna, hiszen a magyar ellenzék szerepét jelenleg a minden percben kivándorlással fenyegetőző (»Már kurvára elegem van!«) trendi fiatalok sokasága látja el. Ha jobban megfigyeltük, a Benei-publit csak néhány, idejét a hobbijának szentelő újságírón, bloggeren kívül csak egy-két eltévedt, a cikket valami `14-es vb-s esélylatolgatásnak néző sportrajongó olvasta; többségük elég unottan viselte a történéseket.

Benei Péter hozzáállása a kérdéshez ellenben rendkívül árulkodó. A saját szerepét messze felülértékelő arrogáns szemléletén túlmutató dolgokat lehetett észrevenni, és ezek egyáltalán nem számítanak újdonságnak. Óriási hagyománya van annak, hogy belpolitikai problémák esetén a magyarok külföldre mennek, majd Londonból/Amszterdamból/Brüsszelből pöckölik haza a rinyát, és várják, hogy fantasztikus tehetségüket végre elismerjék az ugaron is.

Ennek a látásmódnak a rokonjelensége a kismagyar turbó, hogy szarok vagyunk, hogy nekünk már Mohács se kell. Nem lesz megoldás semmire, már a romokon, miután bejöttek a kéksisakosok vagy zöldsapkások, EU-, IMF-pénzekből, szóval már ott sem építjük fel lószart sem, nemhogy a vezető dunai nagyhatalmat. Nem vagyunk képesek rá.

A helyzet az, kedves Benei Péter, hogy soha senki nem kíváncsi a
londoni exportrinyára, sem most, sem máskor, sem akkor, ha már katarzis lesz, ha lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunbella
2013. július 13. 14:23
Jó válasz. Ez a Benei gyerek egy nagy lúzer. Nem lepődnék meg, ha valahol levelező tagja lenne a Bajnai-Gyurcsány társaságnak. Nemrégiben Litvániában jártam. Ott a 3 milliós népességből 800,000(!) dolgoznak külföldön. Ott a média azt fújja, hogy milyen jó, hogy külföldön dolgoznak, küldik haza a pénzt, egy csomó vállalkozás született, a külföldön szerzett tudást aztán otthon lehet hasznosítani stb-stb.
narmer
2013. július 13. 13:26
Kedves Szerző! A túltudósítás nem a véletlen műve.Minden alkalamat és személyt meg kell ragadni és unásig szerepeltetni kell, aki beletörli a lábát az országba,a kormányba,Orbánba, a nemzetbe.Ők nagyon fontos emberek mert a véleményük Londonból jön, és nem Isaszegről.( Benei, na hiszen, nagyon szép név)
szintiboj
2013. július 13. 12:12
Borzsa Pál még annyira sem...
Justicia
2013. július 13. 11:22
Most akkor kifelé "rinyál" Benei, vagy a hazai közönségnek ír ? ugyanis az utóbbi esetben importrinya lenne - az egyébként nagyon ócska - helyes kifejezés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!