A szárszói kert

2013. július 26. 17:02

Felelősek vagyunk azért, ami történt. Mi is elrontottuk. Nemcsak ők nem demokraták, mi sem vagyunk azok.

2013. július 26. 17:02
Lengyel László
Hócipő

„Itt ülnek azok is, akik 2004-ben októberi forradalomnak mondták Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké válását. S akiknek ugyan világosan tudtára adta, hogy tizennyolc hónapig nemhogy reformokat, de semmit se fog tenni, csak a választásokra összpontosít, és akinek egész stábja tudta, hogy üres dossziékat lóbál a kamerák előtt, és aki mindannyiunk, az egész ország, Európa és a világ arcába hazudta, hogy 4,5% a költségvetés hiánya, miközben 10,5% volt, és nem szóltatok, nem szóltunk. Igen, bűnös vagyok én is, aki jobban féltem Orbán győzelmétől, mint Gyurcsányétól, s ezért nem, vagy keveset szóltam. (...)

Felelősek vagyunk azért, ami történt. Mi is elrontottuk. Nemcsak ők nem demokraták, mi sem vagyunk azok. Nemcsak ők zárkóztak be egy provinciára, mi is bezárkóztunk. Nemcsak ők háborúznak mindenki ellen, hanem mi is. Együtt váltunk hiteltelenné. Együtt szültük ezt az elviselhetetlen, gúzsba kötő rendszert. És mi vagyunk, akik három év alatt nem tudtunk létrehozni egy tisztességes és kormányképes ellenzéket. Akik nem tudták megszólítani a társadalmat. Akik Orbán és emberei óriás hibái és bűnei közepette egymással versengünk és harcolunk. Nézzünk magunkba. Minden okosságunkkal, minden tudásunkkal rossz helyre jutottunk, rossz időben. Ha minden így megy tovább, rosszabb országot hagyunk magunk után, mint amiben felnőttünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2013. július 27. 13:24
Egy "igazi demokrata" nem nyavalyog így, hanem készül a következő megnyerhető választásra. Nem mocskolódással, hanem felkészültséggel. A magyarországi baloldal történelmi léptékű bűnöket követett el Magyarországgal szemben, amiért történelmi léptékű büntetés jár. Le kell ülni a büntetést, egy kis mea culpázás itt már nem segít.
Text adósság
2013. július 27. 12:03
Lacika rossz lóra tetettek a ló helyett a liba futott be, a csapdába! Prutty!
BenedekAkos
2013. július 27. 09:08
A dolog az elvtársi, egészséges önkritika szintjén szerintem teljesen rendben van. Annyi viszont bizonyos, hogy a beismerés csak akkor lenne teljes, ha nem a szokásos "az egyik 19, a másik egy híján 20" szemérmes, szerecsenmosdató érvrendszere lengené be az egészet. Amit ez a díszes társaság "elk.rt" az önmagában véve szégyenletes és - látható, kézzel fogható és tovább nem tagadható - súlyos következményekkel járt. A "mi ugyan ilyenek voltunk, de a Zorban meg aztán na tessék" típusú mondatok csak arra jók, hogy Lengyel László "vallomását" kellő óvatossággal kezeljük: nem inkább saját magát pozicionálja-e, már megint, a süllyedő hajón.
nyugalmazott tanár
2013. július 27. 08:12
LengyelL. őszödre szánt monológja: " Együtt váltunk hiteltelenné. Együtt szültük ezt az elviselhetetlen, gúzsba kötő rendszert. És mi vagyunk, akik három év alatt nem tudtunk létrehozni egy tisztességes és kormányképes ellenzéket. Akik nem tudták megszólítani a társadalmat." Ezek mind egy kaptafára viselkednek. Kezdhetik a levadászást: ki volt a gaz kiszivárogtató. :))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!