Ezek az emberek nem néznek ki hülyén, csak emberek

2013. július 15. 20:28

Évek óta gondolkozom azon, hogy a Guardian címlapján miért van minden publicistáról szörnyű kép. Rájöttem.

2013. július 15. 20:28
Orosz Péter
Cink

„A portréfotózás poklát kutatómunkával igyekeztem dokumentálni. Egy hónapon keresztül minden reggel csináltam egy screenshotot az oldalról, aztán nekiültem összevágni őket, és már a második sor környékén elkezdtem magam furcsán érezni. Ahogy elkezdtek sorakozni a képernyőn az iszonyúan rossz fényképek, úgy lett az összhatás egyre kevésbé iszonyú. Aztán hirtelen úgy éreztem magam, mint egy budapesti villamosmegállóban.

Ezek normális emberek! Az emberek kábé így néznek ki. Bénán öltöznek fel, nem voltak tegnap fodrásznál, elalszanak reggel és nem fésülküdnek meg, megöregszenek, nincsenek eleget jó levegőn. Ami külön-külön iszonyúvá teszi őket, az a Guardian és általában az újságok címlapján szereplő többi ember, akik egyáltalán nem normális emberek: gondosan felöltöztetett és megnyírt politikusok, kisminkelt és retusált celebritások, egzotikus szépségek. A normális emberek egy szupernormális ingerektől hemzsegő újságcímlapon iszonyúan néznek ki.

De így, tablóként, megszűnnek riasztónak lenni. Normális emberekké alakulnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rumtzeiss
2014. április 02. 00:36
Ez mi? Ez újságírás???? Ennyit bírtál kipréselni a ronda-buta fejedből?????
tade7
2013. október 01. 16:36
Neked még erről is Orbán jut eszedbe? Te szellemi toprongy!
szalámis hegedű
2013. július 26. 23:34
Ha Orbánt a barmok közé teszed, idővel mindenki Orbánnak fog kinézni.
chimboak
2013. július 16. 23:23
Jogos, a cikk, amire tegnap a fél ország rákattintott, valóban nem a címlapon volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!