Három kérdés beruházásokról és feltőkésítésről

2013. július 22. 13:50

Mennyi volt a Magyarországon történt kül- és belföldi eredetű, termelő célú beruházás összege 2006 és 2012 között?

2013. július 22. 13:50
Pákozdi Imre

Kedves Vukovich Gabriella!

Sok vita folyik manapság Magyarország gazdasági fejlődéséről. A vitákat különféle, nehezen értelmezhető és össze nem hasonlítható számok gerjesztik, miközben a legfontosabb kérdésekre adott érdemi válaszok a KSH honlapján sajnos nem, vagy csak nagyon bonyolultan érhetők el. Ezért kérem, szíveskedjék röviden felelni az alábbi kérdésekre:

1. Mennyi volt a Magyarországon történt kül- és belföldi eredetű, termelő célú beruházás összege 2006 és 2012 között? (Évi bontásban, forintban.)
2. Mennyi volt a Magyarországra érkező, termelő beruházási célú tőke 2006 és 2012 között? (Évi bontásban, euróban és forintban.)
3. Ez utóbbi összegek hány százaléka volt a külföldi tulajdonú bankok feltőkésítésére szolgáló rész? (Évi bontásban.)

Kérem, ha a kérdéseket esetleg nem találja elég szakszerűnek, akkor azokat egyféle, világos módon értelmezve válaszolja meg. Megjegyzem, hogy a 3. kérdésben rejlő feltételezés nem feltétlenül „az ördögtől való”. Lehet szakmailag indokolt a bankok feltőkésítésének összegét a beruházások közé számítani, de ezt az adatok iránt érdeklődőknek tudniuk kell.

Üdvözlöm,
Pákozdi Imre

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. július 22. 15:33
De jobb és ez a lényeg!!
pimepime
2013. július 22. 14:56
Régi recept: trükkök százai. Egykutya...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!