A művelt újságírófiú esete a közönséges, magyar lánnyal

2013. július 16. 10:21

A keleti félperiféria újságírója olyan felvilágosult és nyugatos, hogy külön kitér a nem-értelmiségi magyarok szégyenteljes viselt dolgaira.

2013. július 16. 10:21
Tékás Lacika
Fent és Lent

„Ha a magyarugarozásról szóló posztunkhoz kapcsolódóan szöveggyűjteményt adnánk ki valamikor, akkor szabóZ »A Sound az új Sziget?« című tegnapi cikke az Index kultrovatából kiemelt helyen szerepelne benne. (...)

A keleti félperiéria – a gyarmati lét nyelvét szépen beszélő – újságírója olyan felvilágosult és nyugatos, hogy nem csak általában a magyar emberek kínos provincializmusától viszolyog, hanem külön kitér a nem-értelmiségi magyarok szégyenteljes viselt dolgaira. Nem akarok álszent lenni, biztos én is rohadt jól szórakoztam volna pár nonfi tetkón és primitív szlengen, én sem vagyok egyáltalán a Sound törzsközönségének a része. De basszus, ne legyen már menő az ilyen nyíltan a nemzet-alapú alsóbbrendűséget az osztály-alapú felsőbbrendűséggel vegyítő beszéd. A cigányozásra, zsidózásra, buzizásra szerencsére általában már van fülük a legnagyobb médiumok újságíróinak. Ideje lenne az értelmetlenül önostorozó magyarugarozást is észrevenni a saját szövegeikben, és megválni tőle. Az egészségügyi szakközépiskolás csajokkal sem árt gondolatban megbarátkozni amúgy, bármelyik egyéjszakás kalandról kiderülhet utólag, hogy osztályához képest lefelé kúrt a művelt újságíró. Ha ez bekövetkezne, akkor reméljük, hogy nem kap hepát az értelmiségi úr egy ilyen magyar proli csajtól, már csak azért sem, mert szégyenszemre a bőr és nemibeteg gondozóban is valószínű, hogy egy ex-egészségügyi szakközépiskolás nővérke venne tőle vért. Talán még nonfi tetkó is lenne rajta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csehszlovák Kém
2015. március 15. 04:14
Ha gondosan megnézed a cikkek megjelenési idejét - - november 5. és november 10. - láthatnád, hogy a hávégés firkászé jelent meg később!!!!
Csehszlovák Kém
2015. március 15. 04:14
Nem hiszem, hogy szabózé védelmeme szorulna, de ez a poszt inkább sikerült egy kínos provincialista kinyilatkozásra, tele kisebbrendűségi érzésekkel és egy Bogár Lászlóba oltott modoros stílusparádéval, BROÁF!!!! mint egy okos reflexióra. Kár érte. De, hogy én is villantsak egyet, kiajánló: Csehországban még a faszfejek is európaiabbak, mint Magyarországon! Orbán eldugná a lányát? http://dotoho.blog.hu/2013/07/16/orban_dugja_a_lanyat Kellemes olvasást! :)
Fantomy
2013. július 17. 22:33
Költözz ki pl. Csehországba, ha nem tetszenek a "bunkó magyarok"!
rumtzeiss
2013. július 17. 11:57
szabóZ és a műveltség :DDD Egy suttyó, akinek jóval nagyobb az arca a kelleténél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!