Árral szemben

2013. július 30. 13:11

A nyári táboroknak köszönhetően szerencsém volt találkozni három ország vezető oknyomozó újságírójával.

2013. július 30. 13:11
Tokár Géza
Új Szó

„Amikor Szlovákiáról vagy Közép-Európa problémáiról beszélünk, visszatérő megállapítás, hogy helyi szinten semmit sem lehet tenni a nyomorúság, a korrupció, a rosszul működő állami szervek ellen, és a legjobb lenne elmenekülni. 

Annál inkább elismerésre méltó azoknak a munkája, akik érdemben is tesznek valamit a fennálló állapotok megváltoztatása érdekében. A nyári táboroknak köszönhetően szerencsém volt találkozni három ország vezető oknyomozó újságírójával: Tom Nicholson Szlovákiában vált a vezető hatalmi csoportokkal szembeni ellenállás jelképévé, Bodoky Tamás Magyarországon egy közösség, az atlatszo.hu élén foglalkozik a visszás ügyekkel, Jaroslav Spurný pedig évtizedek óta Csehország vezető újságírója. Ami közös bennük, hogy szembe mennek az árral, s ezért a társadalom mérsékelt megbecsülését bírják, de voltaképpen kirekesztett helyzetben vannak. Ami eltérő, hogy más-más úton indultak el, s az oknyomozó újságírás terén Szlovákia a legvisszamaradottabb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pedroamigo
2013. július 30. 18:20
A babérkoszorú és a kövezés között azért van némi átmenet...
Antigoné
2013. július 30. 18:20
Az idealizált külföldön (főként nyugaton) bezzeg babérkoszorú jár érte. Ugyan már!
pedroamigo
2013. július 30. 15:53
"Ami közös bennük, hogy szembe mennek az árral, s ezért a társadalom mérsékelt megbecsülését bírják..." Sajna errefelé kövezés jár az igazságért...
Antigoné
2013. július 30. 15:38
Akkor nemcsak nálunk van úgy, hogy a "politikán kívüli" nyomásgyakorló gazdasági erők alakítják (legalább részben) a felszíni politikát. A balos sajtót olvasva mindezidáig ez csak magyar unikumnak tűnt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!