A Fidesz szétesése

2013. augusztus 08. 08:06

A Fidesz konzervativizmusa nem szól másról, mint a sok jobb sorsa érdemes fiatal (Mandiner, Jobbklikk stb.) megvezetése és korrumpálása mellett, a jobboldaliság teljes lejáratásáról.

2013. augusztus 08. 08:06
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A Fidesz elfelejtette, hogy antikommunizmus pandanja (sőt célja) vagy a szabadság, vagy az erény: ez volt az amerikai konzervativizmusban is, ahonnan Felcsút ideológusai megtanultak ezt-azt, csak éppen a lényeget nem: hogy a szabadságot és az erényt nem lehet korrumpálni anélkül, hogy el ne tűnjenek azonnal az éterben -- és abban a pillanatban hiteltelenné válik az antikommunizmus is. Hasonlóan, az etatizmus egyetlen indokolható célja valamilyen pozitív katarzis kikényszerítése lenne. Az ő legprimitívebb, pótszeres völkisch konzervativizmusuk (Ersatz etnicizmusuk) azonban nem szól semmi másról, mint a komcsi amoralitás háziasításáról, sok jobb sorsa érdemes fiatal (Mandiner, Jobbklikk stb.) megvezetése vagy -- a gyengébbek -- korrumpálása mellett, a jobboldaliság teljes lejáratásával. A konzervativizmus, amely 50 éve a szabadság és a kommunistákkal társutas liberalizmus elleni utolsó védőbástyája volt a civilizációnak (erről van egy nagyon szép könyv: Burnham Suicide of the West-jére gondolok), ma romokban hever Magyarországon. Felépülni sose fog anélkül, hogy azok a nacionalista államhívők (fidetatisták) és a semmiben sem, legföljebb a nép ostobaságában hívő felcsúti gazdáik, akik bitorolják egy ideje a jobboldaliság helyét, előtte eltűnnének a politikából. Igazi felszabadulás lesz az az idő minden félős, berottyantott konzervatívnak is.

Csakhogy, fájdalom, ezt az időt nem a szocik fogják elhozni nekik. Bizony nekik maguknak kell kitolni érte a feneküket a hidegbe (le Carré).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2013. augusztus 08. 20:45
From your lips to God's ears. Remélem, megadatik ez az elégtétel nekünk.
justiceforhungary
2013. augusztus 08. 12:15
Béndek Péter: ''A Fidesz szétesése'' Nagy a meleg, ugye ? Ilyenkor nem szabad fedetlen fővel a napon cikket írni mert ez lesz az eredménye...
Hober Marlow
2013. augusztus 08. 11:48
Ezek a balfasz faszik eleven Maya-naptárak. Most már szakmányban jósolgatják a hagymázas vágyálmaikat! :D
bigyomail
2013. augusztus 08. 11:39
Ezt kicsit túlgondolta a szerző. Csupán annyi történt, hogy a Fidesz elhagyta az "anti"-t az antikommunizmusból szimplán napi politikai, hatalmi és ebből fakadó önös gazdasági érdekből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!