Ezüstkalapács

2013. augusztus 14. 07:50

Bizonyára akadnak most fanyalgók, akik csak legyintenek Pars ezüstjére. Ne tegyék.

2013. augusztus 14. 07:50
Fábik Tibor
MNO

Atlétáink eddig tíz olimpiai aranyat szereztek, és ezt alapul véve kétségkívül furcsán hat, hogy világbajnokunk nincs. Miközben mutatóba legalább egy olyan nem éppen sportnagyhatalmaknak is akad, mint Panama, Grenada, Saint Kitts és Nevis, Namíbia vagy Szíria. Mi az immár hat ezüstünkkel és öt bronzunkkal az összesített éremtáblán – ahol egyetlen árva arany már jobban fizet – a 63. helyen tanyázunk. A magyar sportban bizony szokatlan helyen, bár az ország egyéb mutatóit tekintve nincs ebben semmi kirívó. S hogy miért nem jóval előrébb?

Atlétikában világbajnokság csak 1983 óta van, és eleinte négyévente rendeztek vb-t. A moszkvai seregszemle a tizennegyedik. Olimpiai bajnokaink közül Pars előtt csak Kiss Balázsnak adatott meg, hogy világbajnokságon szerepeljen, s a kalapácsvetésben a konkurencia kiszélesedését mutatja, hogy neki még érem sem jutott. A Szovjetunió felbomlása után meghatványozódott a potenciális ellenfelek száma, mert ebben a számban különösen erős volt a szovjet iskola, idővel pedig mások, így a lengyelek is megbarátkoztak a kalapáccsal.

Pars Krisztián mindenesetre nem csügged, azt mondja, legalább négy vb még benne van, és meglesz az a fránya arany.

Kivárjuk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2013. augusztus 14. 10:14
A diszlájkolók normálisak?
Zokni
2013. augusztus 14. 09:54
Én is gratulálok, csak le ne bukj, Krisztián!
bsandor
2013. augusztus 14. 08:02
ugyan,aki fanyalog az egy mazochista hülye,hajrá Krisztián,büszkék vagyunk rád
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 14. 07:54
"Bizonyára akadnak most fanyalgók, akik csak legyintenek Pars ezüstjére. " Akik egy kicsit is tájékozottak az atlétikában és a sportversenyek menetében, azok biztosan nem legyintenek, hanem elismerőleg szólnak erről a teljesítményről is. Akik mindenen csak fanyalogni és minden jót tagadni képesek, azokra meg a normális ember nem kiváncsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!