Bajnai–MSZP-háború: a csőd és a megoldás

2013. augusztus 24. 16:21

Semmi olyasmi nem történt, amit az elmúlt hónapokban nem lehetett pontosan előre látni.

2013. augusztus 24. 16:21
ha
hvg.hu

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2013. augusztus 25. 09:27
"Ne állítsanak miniszterelnök-jelöltet egyáltalán. Semmi másra ne kérjenek fölhatalmazást, csak és kizárólag a NER kisöprésére. Alaptörvényestül, médiatanácsostul, főügyészestül. Kétharmad se kell hozzá. Állítsanak föl egy listát mindegy kikből, és közöljék, ha az többséget kap (mindegy milyen arányban), akkor köztes kompromisszumként visszaállítják a 89-es közjogi berendezkedést, mert a nép erre szavazott. Azután meglátjuk, hogy mit szólnak hozzá az alkotmánybíráskodást jogászi elitizmusként a népfelség nevében félretolók, a magánviszonyokba a többségi fölhatalmazásra hivatkozva beavatkozók." Túl azon, hogy ez a nyilvánvalóan alkotmányellenes, gyakorlatilag pucsot jelentő megoldás soha nem menne át - és nem is mehetne át - az Alkotmánybíróságon, felmerül a kérdés, hogy akkor most mi van az alkotmányossággal, a demokráciával, a törvényességgel? Mivel a legutolsó választás 2/3-dal olyan eredményt hozott, hogy gyakorlatilag kirekesztette őket a hatalomból, akkor politikájuk átalakítása, majd a választók meggyőzése helyett nyíltan felrúgják az eddigi szabályokat? Ez azért röhejes. Ha Orbán kormányát alkotmányos diktatúrának nevezik, akkor pusztán csak diktatúra lenne, alkotmányellenesen, mert az akotmány - tetszik, vagy nen - a fennálló játékszabályok alapján adava van. És még a szentségnek tartott Velencei Bizottság, vagy az istenek tanácsának kikiáltott EU sem tartotta azt minden módon eltörölhetőnek. Elvtársak! Hát ekkora bajban érzitek magatokat? Ekkora pánik van nálatok, hogy már minden szabályt felrúgva akartok a hatalomba visszakerülni? Ez már egy lépésre van csak a fegyveres megoldástól, amire Charles Gati buzdított benneteket. Ha akkora lenne a nép kormányváltó hangulata, amennyire hirdetitek, akkor nyugodtan készülnétek a választásra. De most látszik, hogy ebben is hazudtok, nem kiváncsi rátok a nép, tisztességes, törvényes módszerekkel nem tudtok visszatérni. A kétharmadban az is benne van, hogy ha ezt egy politikai erő megszerzi, hosszú távon számára kedvező módon tudja alakítani a közberendezkedést. Még akkor is, ha két párt szerezné meg. Hiszen, ha ez a két párt többé nem jut helyzetbe, akkor is az ő kétharmados törvényeik maradnak érvényesek. Hozott ilyen törvényeket az MSZP-SZDSZ kettős is. De akkor miért baj ez egyetlen párt esetében? És hol volt az leírva, hogy egy pártra nem érvényes. Elvtársak! Veszíteni tudni kell, úriember módjára, még ha nem is vagytok azok.
locsaba
2013. augusztus 25. 00:18
"Ne állítsanak miniszterelnök-jelöltet egyáltalán. Semmi másra ne kérjenek fölhatalmazást, csak és kizárólag a NER kisöprésére. Alaptörvényestül, médiatanácsostul, főügyészestül." Az apád faszát. Mocskos bolsevik.
sersem
2013. augusztus 24. 18:41
"Nem biztos, hogy ez jogszeru, de ezt irta." Rosszul fogalmaztál. Helyesn igy hangzik. Biztos,hogy nem jogszerű.... Mennyivel másabb,igy közelebb is kerülünk a bolsevik gondolkodáshoz és joértelmezéshez,amely a politikai ellenlábas tarkonlövését,a kínzást magával szemben nem tartja jogszerűnek,de mással szemben... Hát az nem jogszerű,de néha a jó cél érdekében,mert mi tudjuk csak a jó célt...
Alarik
2013. augusztus 24. 18:39
Erőlködés, melynek eredménye egy szépen fejlett nyeles fing lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!