Lázár távolról is tud vezetni

2013. augusztus 01. 10:08

Mától eddigi megbízatásait megtartva Lázár János vezeti az Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget is. Törvénysértő módon.

2013. augusztus 01. 10:08
igyirnankmi
Így írnánk mi

Lázár János ugyanis államtitkár, aki most az általa vezetett Miniszterelnökségen belül kap egy négyfős titkárságot arra, hogy vezesse az NFÜ-t is. Ez már önmagában is érdekes, hiszen vezetni a magyar közjogban csak olyasmit lehet, amiben benne ülünk, kívülről irányítani lehet, de attól még a vezetést el kell látni valakinek. Nem így Lázár János és az NFÜ viszonyában: ahol pár hónapja még Petykó Zoltán kormánytisztviselő dolgozott Németh Lászlóné szakminiszter irányításával, ott mostantól a közvetlen miniszterelnöki irányítás alatt álló Lázár János hozza majd a döntéseket, azaz a két ágazati felelős helyébe a kormány egészének politikai vezetői lépnek.

Azt, hogy ez nagyon nem illeszkedik semmilyen ésszerű igazgatásszervezési elvbe, azzal Lázár, de feltehetően a miniszterelnök is tökéletesen tisztában van, mint ahogyan az is valószínű, hogy ez hidegen hagyja őket. A jogi követelmények és a valóság összefésülésének szándéka azonban látszik azért, hiszen az államtitkár nem csak úgy simán lett az NFÜ elnöke, hanem kormánybiztossá nevezték ki, ami mindig be szokott jönni akkor, amikor valami kevéssé ortodox szervezeti megoldást kell személyekhez szabni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobban tejelő
2013. augusztus 01. 12:03
Lézerjános a fidesz fregolija. Hótt hülye mindenhez, tehát bárhová lehet helyezni. Orbán szerti az ilyen seggfejeket, akikkel elbábozhat.
pedroamigo
2013. augusztus 01. 11:54
Lázár elvtiből igazi joker elvti lett, egy reneszánsz elvti. Mindenhez ért mint Drazsé elvti, Budai elvti vagy Papcsák elvti...
civilina
2013. augusztus 01. 11:34
"...Lázár, de feltehetően a miniszterelnök is tökéletesen tisztában van, mint ahogyan az is valószínű, hogy ez hidegen hagyja őket." Ebben a történetben egy dolog biztos: az érintettek "tökéletesen tisztában" vannak a helyzettel. Az államigazgatásban dolgozók is "tökéletesen tisztában" vannak azzal, ha valakinek közülük egyre növelik a munkaköreit, egyre nagyobb felelősséget varrnak a nyakába, az a kilövés legbiztosabb jele. Csak a megfelelő pillanatot kell egy kis türelemmel kivárni, mert garantált a munkavégzés során bekövetkező vétség. Van egy olyan érzésem, hogy a "trafikügyet" Lázár Jánosnak nem sikerült az eredeti szándéknak megfelelően lebonyolítania. Lázár Jánosnak nagy valószínüséggel, ezért nincs több esélye!
feketemacska
2013. augusztus 01. 11:25
A bibliai Lázártól pár fényévnyire,de a mi Lázárunk igen nagy hatósugarú körben képes dolgozni,irányítani.Ezt a mostanit még fokozni is fogja.Ezen nem kell csodálkozni. Az egyelőre láthatatlan hatalmi hierarchiában rendkívül jó helyen áll.Ill.ül.A 48-as Lázártól ugíancsak távolságtartás jellemzi. De még van rá esély,bár kicsi,hogy erejét az istenadta nép jobbulására fordítsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!