Módszertani hiányosságok egy genderológiai csúsztatás tükrében

2013. augusztus 02. 13:19

Még a pro-life gondolat sem azt vitatja, hogy a NŐ dönthet-e egy emberéletről, hanem hogy dönthet-e egy EMBER.

2013. augusztus 02. 13:19
Megalomán Mongúz
Tutiblog

„Akkor most felnyitjuk kedves szemedet, drága Anikó. Ez nem nőjogi kérdés, még ha azt is próbálsz farigcsálni belőle. Ez maximum pro-life vs. pro-choice kérdés. Ugyanis a még pro-life gondolat sem azt vitatja, hogy a NŐ dönthet-e egy emberéletről, hanem hogy dönthet-e egy EMBER. Akkor csinálj nőjogi kérdést az ügyből, ha a férfi dönt az abortuszról. De jelenleg ez nem így van. De a tanulmány nem foglalt állást a kérdésben, csak kiszámolták, hogy ha érvényben maradnak a Ratkó-féle abortusztörvények, akkor hányan élnének most ma Magyarországon. Ez matematikai kérdés főként. Az meg rendkívül gonosz tudomány, mert ész is kell a műveléséhez, nem elég az elkötelezettség és a hit.

Egyébként semmi baj nem lenne a pro-choice szemlélettel, ha nem azt az álláspontot védené, hogy egy nő bármikor dönthet egy élete első néhány hetében/hónapjában lévő ember létezéséről, hanem ha a döntés arról szólna, hogy egy ember akar-e gyereket szülni vagy egyedül kíván megsavanyodni. Az utóbbi valóban mindenkinek a saját döntése. De olyan pro-choice felhívást még nem láttam, ami felelősségteljes szexuális kapcsolatról vagy a védekezésről szólt volna. Ezek után ki merem jelenteni, nem is a női egyenjogúságért és döntési szabadságért küzdenek ezek a mozgalmak, egyszerűen szeretnek gyilkolni és minden kikapart magzat az ő sikerük is egyúttal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2013. augusztus 02. 15:32
Elolvastam a hölgy face-es írását. Nem vagyok szociológus, és a Jóisten lássa lelkemet, soha nem is akartam lenni, és ezután még meg sem bántam, hogy nem akartam:) Szerintem egy tanulmányt ne már az FB-n akarjon senki szétszedni, mégha oly nagynevű genderkutató is, ahogy állítja magáról.(ráadásul a genderelmélettől hidegrázást kapok, akárhányan filozofálgatnaknak meg szociológiáznak rajta, eleve torz, hiába minden) Nem mintha a hölgynek nem lennének részigazságai, de már ahogy bekérdez, hogy miért ezzel a témával foglakoznak, az bicskanyitogató. Erre csakis a "Közöd???" jöhet. Aztán újra csak kérdez és feltételez, kérdez és feltételez és meggyanúsít és számonkér, közben odasuvaszt egyet a pronatalizmus kapcsán a kormánynak is. Viszont legalább tetszik 36 embernek. Vajon hányan járnak a kurzusaira?
Gyurcsány Viktor
2013. augusztus 02. 15:21
"akkor hányan élnének most ma Magyarországon. Ez matematikai kérdés főként" Azt is ki kéne számolni, hogy ebből hány érte volna meg a 3 éves kort, hányan születtek volna maradandó fogyatékossággal, hányat hagytak volna ott később a gyereknevelésre nem felékszült, felelőtlen szülei, hány született volna meg nemi erőszak következményeként stb.
bdi
2013. augusztus 02. 14:05
"dönthet-e egy emberéletről ...egy EMBER." Nemcsak ez lehet vitakérdés, hanem az is, hogy mikortól számít egy sejthalmaz embernek. A az egyik vége a 1db megtermékenyített settől sámítja embernek. A skála a másik irányba sem ér véget a születéskor. Még olyan közmegegyezésre is volt példa, amikor a születés utána 1 évtől számított csak embernek.
ördöngös pepecselés
2013. augusztus 02. 14:05
"Egyrészt a szerző milyen elméleti felkészültésge alapján állítja, hogy a gender studies felesleges." felkészülés ahhoz kell hogy azt állítsd hogy nem felesleges, minden máshoz elég a józan ész. a balliberióta szakértelmet meg ne fetisizáld, már ismerjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!