István, az államtitkár

2013. augusztus 21. 11:08

Van, aki azt hitte, hogy most akkor István vadul smárolni fog Koppánnyal, miközben Asztrik apát a háttérben kisfiúkat molesztál a kórusból. Tévedtek.

2013. augusztus 21. 11:08
szabóZ
Index

„Van, aki azt hitte, hogy most akkor István vadul smárolni fog Koppánnyal, miközben Asztrik apát a háttérben kisfiúkat molesztál a kórusból. Mert ugye egy nemzetvesztő buzeráns rendezte ezt a mocskot, a főszerepet meg egy drogos bulvárhősre bízta. És persze vannak olyanok is, akik azt várták, hogy az Orbán Viktorra megtévesztésig hasonlító István majd a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről zengve hajbókol a pénzéhes papoknak, miközben vele kánonban az Orbán Viktorra hajazó Koppány a keleti nyitásról énekel valami áthallásosat. Mert egy ellenzéki hős rendezte ezt a darabot, a színház pedig az ellenállás utolsó bástyája.

Hát mindenki tévedett, mert Alföldi Róbert egy elgondolkodtató, okos, és ezzel együtt iszonyatosan vontatott, unalmas és erőtlen darabot rendezett Szörényi Levente és Bródy János rockoperájából Szegeden. (…)

Alföldi egyszerűen elfelejtette, hogy a zene az érzelmekről és nem a szimbólumokról szól, és az István, a királyt a slágerek működtetik. Egyszerűen fülbe mászik az üzenet.

De dalok nélkül csak egy teszetosza Istvánt kaptunk, akinek félrekúr még a felesége is, egy picsogó Koppányt, aki sírva hazudja, hogy ő aztán nagyon keresztény, közvetlenül azután, hogy feláldoz az ősök szellemének egy művért spriccelő fehér hintalovat. Volt még itt egy betépve ugrándozó Torda, meg egy gonoszan vigyorgó Asztrik. Eltűntek viszont a sorskérdések, amíg harminc éve még nagy formátumú emberek feszültek egymásnak, most csak megalkuvókat látni. Kiderül, hogy mindenki vétkes, és nincsenek hősök. Orbán az új Kádár, pedig már Kádár is csak az új Horthy volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celkereszt
2013. szeptember 17. 14:11
Nem a rendezés, maga a darab szar. Hátha kötelező irodalom lesz belőle. :-)
sufnik
2013. szeptember 17. 14:11
„Mert (ugye) egy nemzetvesztő buzeráns rendezte ezt a mocskot, a főszerepet meg egy drogos bulvárhősre bízta”. Hogy milyen tisztán látja a lényeget, megdöbbentő!!! No comment!
kuwiq
2013. szeptember 17. 14:10
A nagy szakember, a színházi zseni most megmutatta magát, meg hogy mennyit ért ehhez az egészhez. Semennyit. Rockoperához rockénekesek kellenek. Ez a darab különben is annak köszönheti a legendává válását, hogy Deák Bill, Vikidál meg a többiek ott , akkor és úgy énekelték el a dalokat. Nem volt olyan régen a csíksomlyói előadás, attól az ember libabőrös lett és könnyezett. Ettől pedig megborzongtunk és igyekszünk elfelejteni.
berzsian56
2013. szeptember 17. 14:10
" Mert ugye egy nemzetvesztő buzeráns rendezte ezt a mocskot, a főszerepet meg egy drogos bulvárhősre bízta" Te mondád. Csak a baj ezzel, hogy szóról szóra igaz, ha igyekeztek elkenni , ha nem.Egyszerűen tény. Ez beteglelkű, abberált emberke hasztalan erőlködése. Egy cséplőgép módjára ismétli azokat a sablonokat , amit ömlesztve kapunk a liberós sajtóból. Még a polgárpukkasztás sem megy. Talán lehetett volna a helyszín egy óriási vágóhíd, ahol a gonosz nácik kínpadra vonják az ártatlan áldozatokat, egy kevés pedofiliával fűszerezve. Egy nagy lufi az egész, ami már akkor kidurrant amikor még fel sem fujták egészen. A keresztet úgy használják, akár a gumibotot, kereszttel kell ledöfni az áldozatot, mert a kereszt a gonosz jelképe. Megrekedtetek nagyon, ez ugyanaz a lemez, amit már száz éve ununk. Szemétre való hulladék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!