A mobiltechnológia mindent áthat

2013. augusztus 15. 13:43

Szajkózni, lenyomni eredményesen és hosszú távon talán sosem lehetett. Interjú.

2013. augusztus 15. 13:43
Szántó Gábor
Médiainfó

Egyre nehezebb a fogyasztók torkán bármit lenyomni, ezért olyan kommunikációs megoldásokat kell kitalálni, amelyek érdeklik az embereket – szól a lépten-nyomon szajkózott aktuális axióma. Mi érdekli ma az embereket? Mivel lehet őket a leginkább megfogni? Hasznossággal? Szórakoztatással? Esetleg továbbra is szép, »mély értelmű« márkaüzenetekkel?

Szajkózni, lenyomni eredményesen és hosszú távon talán sosem lehetett. A DDB brief formátumának címe: »Behavioural change«. Feladata, hogy koncepcióalkotás stratégiai fázisának végeredményéül valamilyen emberi viselkedésre, magatartásra ható vagy azt akár megváltoztatni is képes megoldás szülessen. Amennyiben a kommunikáció ezt el tudja érni, úgy rögzíti a fogyasztó fejében a mondanivalónkat, melyet egy »szép, mély értelmű üzenet« soha. Ezt jól illusztráló, kedvenc példám a DDB által a Volkswagennek készített Fun Theory Award kampánysorozat egyik része, a Speed Camera Lottery, melyben azok között, akik egy traffipax előtt elhaladva betartották a sebességkorlátozást, kisorsolták a sebességet túllépő autóvezetők által befizetett büntetések összegét.

Az egyre gyorsuló ütemben sorjázó technológiai újítások közül szerinted melyik hatott a leginkább a professzionális kommunikációs tevékenységre, illetve konkrétabban a te munkádra?

Annak köszönhetően, hogy mindig kéznél van, hogy személyes és ezáltal pontosan mérhető és targetálható, a közösségi funckionalitással átitatott mobiltechnológia mindent áthat, és a következő években is jellemzően meghatározó marad.

A csapatomban két éve kezdtünk el egy olyan irányon dolgozni, ami a keresztségben a phygital nevet kapta. Ezek az ötletek hidat építenek a digitális és fizikai térben létező világok között, ezáltal olyan márkaélményt nyújtanak, amely az embereket természetes közegükben és módon érik el. Ekkor a leginkább nyitottak a befogadásra és részvételre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!