Hová húz az utánközlő?

2013. augusztus 19. 09:45

Ha egy utánközlésre szakosodott lap, mint a Mandiner, nem arra vállalkozik, hogy a társadalom mértékadó rétegeiből gyűjtse be a legmarkánsabb véleményeket, akkor halálra ítéli önmagát.

2013. augusztus 19. 09:45
Zöldi László
Médianapló

„A Mandiner ritkán ad közre saját szöveget. A digitális sajtóban inkább utánközlő fórumként könyvelik el, mint csupán rá jellemző eszmefuttatások forrásaként. Most egyik szerzője (alapítója) mégis kifejtette az álláspontját, a szokatlanul terjedelmes visszaemlékezés digitális emlékirat. Örülnék, ha könyv kerekedne a villamosmérnök, informatikus, tartalomfejlesztő Gerényi Gábor figyelemre méltó gondolataiból. (…)

Gerényi Gábor pontosan rögzíti a Mandiner indulását: »Nem volt ideológiai vagy pártszűrő, mindenki kapott esélyt, aki a törvényes keretek között bírt maradni írásával, és megfelelően érdekeset írt.« Lefordítom: a nyomtatott sajtó politikailag tömbösödött részében ideológiai alapon szűrtek a különböző pártközpontokba bekötött szerkesztők, ezt unták meg a fiatalabb évjáratú közírók. A szakmai tanulságot így általánosítanám: ha egy utánközlésre szakosodott szerkesztőség nem arra vállalkozik, hogy a társadalom mértékadó rétegeiből gyűjtse be a legmarkánsabb véleményeket, akkor halálra ítéli önmagát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Justicia
2014. január 12. 21:18
Először a "mértékadó" jelentését kéne tisztázni. Szerintem csak hiteles, már bizonyított, nem hazudozó !!! személy véleménye lehet mértékadó. Ezek a kritériumok nagyon lecsökkentik az elfogadható véleményformálók számát. "Önök aljas ösztöneit, magyarellenes, véresszájú habzásait meghaladni. Ön is azok közé tartozik, akiket a magyarok, s köztük a magyar értelmiség nem fogad el mértékadó forrásként." Hízelgő lehetne, de sajnos messze nem sorolhatom magam a véleményformálók közé. Két mondatban háromszor "magyar"-kodni már kóros, országon belük felesleges is. A többes szám (Önök) tévedés, életformám miatt számomra érdektelen mindkét oldal (de van egy határ...)
Justicia
2014. január 12. 21:18
Ki mondta, hogy nevezettek mértékadók ? Nyilván vannak, akik hallgatnak rájuk, ahogy pl. Bogárra. A "baloldalon" jóval több véleményezőt (nem feltétlen véleményformálót !) látok, jobboldalon hol vannak a korrekt, szakszerű véleményezők ? Ellenzékben könnyebb bírálni (a jobboldal anno bizonyította is), a bírálatokra viszont nincs érdemi válasz, csak elmúlt 8 év, hazudtak stb. Elég csak a KSH adatainak az elhallgatása.
Justicia
2014. január 12. 21:18
Ezt komolyan gondolod ? sajnállak, de jól szórakozom.
Hőhe
2013. december 26. 16:29
Avarjancsis mértékadó Zöldi László (újságíró, sajtótörténész, főiskolai docens ???), én is lefordítom a hüvelykujjam, kabbbe Szakmai tanulságként, csinálj magadnak homokozót és ott eszmefejtsd a pisipogid!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!