Let’s start startup Hungary!

2013. szeptember 19. 07:55

Magyarország és Európa számára éppen a gyorsuló változás ad esélyt a felzárkózásra. Lehetőséget arra, hogy utolérje Amerikát és Ázsiát.

2013. szeptember 19. 07:55
Árvai Péter
hvg.hu

„A vezető amerikai vállalatokat tömörítő S&P 500-ba tartozó cégek élettartama az elmúlt 55 évben átlagosan 61-ről 18 évre csökkent. Ez azt jelenti, hogy a piac, még soha nem fejlődött ilyen tempóban, mint ma, és a trendek szerint ez a ciklus egyre rövidül.

Magyarország és Európa számára éppen ez a gyorsuló változás ad esélyt a felzárkózásra. Lehetőséget arra, hogy utolérje Amerikát és Ázsiát. A világ 29 legnagyobb informatikai cége közül mindössze három európai: Ericsson, SAP és az Asml and Arm. Miközben hamarosan nem lesz olyan iparág, amely ne függene az információtechnológiától. Ha szeretnénk, hogy a gyerekeinknek legyen jövője és munkahelye, vagy akár csak a saját jövőnket szeretnénk biztonságban tudni, létfontosságú, hogy sokkal versenyképesebbé váljunk. Nem maradhatunk ennyire lemaradva, Európának és így Magyarországnak is valódi vállalati sikerekre, ebben a rangsorban is értelmezhető üzleti eredményekre van szüksége.

Úgy döntöttem ezért, hogy csatlakozom a Nemzeti Innovációs Hivatal Gazella programjának szakmai zsűrijéhez, amelynek keretében inkubátorházakat akkreditálunk állami támogatásra, mert úgy gondolom, a program segíthet Magyarországnak arról tanulni, milyen vállalkozói attitűd és tudás szükséges globálisan sikeres cégek építéséhez és túléléséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2013. december 07. 12:45
Orbánt kéne elzavarni a picsába, beindulna az ország.
Menetekel
2013. november 18. 13:21
Ja hiszen az előző kormányok alatt szárnyaltunk :D ez a megoldás. Leülhetsz egyes !
rezsiharcos
2013. november 18. 13:21
A Pride alapjaiban fékezi a gazdaságot, és a munkahelyteremtést. Na találtam Zsigónak egy alapot....
Laikus érdeklődő
2013. október 22. 17:16
"cégek élettartama az elmúlt 55 évben átlagosan 61-ről 18 évre csökkent. Ez azt jelenti, hogy a piac, még soha nem fejlődött ilyen tempóban, mint ma" Micsoda fejlődés! És a "ciklus egyre rövidül". Cél a 0 éves élettartam: fújod pukkan újat fújsz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!