Knézy Jenő viszont remekül teljesített!

2013. szeptember 09. 16:11

Új szövetségi kapitány kell, s ezeknek a játékosoknak – tisztelet a kivételnek, lásd Bogdán – nagyon messzire kell kerülniük a válogatottól.

2013. szeptember 09. 16:11
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Fricz Tamás blogja

„Mit is mondott Hofi már a hetvenes években a magyarfociról? Azt, hogy a tévében lehalkította Vitrayt, s felhangosította a rádióból tudósító Szepesi Györgyöt, aki még a szarból is aranyot tudott »tudósítani«. »Tévén néztem, a rádión hallgattam – így tűrhető vót« – mondta Hofi.

De ennek véget kell vetni. Tisztán és világosan ki kell mondani: ebből tényleg elég volt! Elég a hazudozásból a magyarfoci »biztató jeleiről«, a »sokat fejlődtünk« ágálásából. Ugyanúgy elég volt a magyarfoci háza táján ebből, mint minden másban, politikában, gazdaságban, kultúrában, tudományban, történelemben, külpolitikában, globális folyamatokban. (…)

Új szövetségi kapitány kell, s ezeknek a játékosoknak – tisztelet a kivételnek, lásd Bogdán – nagyon messzire kell kerülniük a válogatottól.

S ha egy ideig nem lesz kivel helyettesíteni őket, hát el kell viselnünk, hogy inkább jöjjön a csend és építkezés, öntudatos, magabízó, nemzettudattal is rendelkező fiatalokkal.

Csak merjük végre kimondani – nem csak a foci területén –, hogy ami borzasztó, az borzasztó. Ez a kiindulólépés a paradigmaváltáshoz!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2013. szeptember 09. 23:09
Mivel mindenki ért a focihoz én nem ezzel foglalkoznék. Magam bevallottan a legkevésbé sem. Más aspektusaihoz viszont igen és az ami igazán érdekes vagy inkább lehangoló. A kormányoldal dilettáns módon ahogy eddig is megszokhattuk a propagandával helyettesíti a szakértelmet. Virtuális világot épít a valóság eltakarása érdekében. Hangzatos nyilatkozatok, kinyilatkoztatások,alibi beruházások amelyek a meghírdetettől eltérő célzattal épülnek. Sajnos mindannyiunk kárára még ez sem jött be. Az egész dezinformációs opció egy pillanat alatt összedőlt a románok intoleráns hozzáállása miatt. Pedig a csapat győzelmére építhetett volna a rezsim legalább pár hónapig és a Századvég Alapítvány segítsége nélkül is remek közvéleménykutatási adatokat produkálhattak volna.Most ,hogy a győzelem mámora elveszett oda a jól felépített trükk. Ezek után minősítsem? Meg teszik ezt ők maguk.
Wazze
2013. szeptember 09. 22:43
"Csak merjük végre kimondani – nem csak a foci területén –, hogy ami borzasztó, az borzasztó. Ez a kiindulólépés a paradigmaváltáshoz!" A kormányzás szar! Orbán hazudik, éppúgy, mint gyurcsi, vagy szendezsidó bajnau! Orbán banda hazaáruló! A "magyar"(országi) foci szar. Kinek épül ez a kibaszott sok és eszetlen drága stadion???
müller
2013. szeptember 09. 22:40
Ja igen, a románok elleni meccsről is szólnék. Mi is történt? Röviden: nyert a jobb játékerőt képviselő csapat (Ez a román csapat, bár messze nem annyira erős, mint a 10-15 évvel ezelőtti, de még így is sokkal jobb játékosokat vonultat fel, mint a magyar. A törökökről, pláne nem a hollandokról meg aztán ne is szóljunk - aki szerint EZ a magyar játékosállomány nem a 4. ebben a csoportban minőségét tekintve, az nem ért a futballhoz) Bővebben: a nulla rutinnal rendelkező és ilyen meccsekhez nem szokott Guzmics amatőr hibája után a magyar csapat összerogyott, mint a bolgár-szatyor. Mondjuk az igaz, hogy attól még, hogy hogy rossz a kezdés, nem kellene összeomlani, csak ugye ahhoz meg kéát dolog kell: hit és önbizalom - az meg tényleges képesség nélkül csak egy lufi. Az a játékos, az a csapat tud hinni önmagában, annak van önbizalma, aki mögött ott van a tudás.
müller
2013. szeptember 09. 22:22
A "milliárdokat ölnek bele, eredmény meg semmi"-féle vélemények többnyire eléggé sántítanak, meg is mondom miért. Ahhoz hogy jó focink legyen, elsősorban jó játékosokra van szükség, egy játékost kinevelni meg nagyon hosszú idő. Ha 6 évesen elkezd játszani, 18 évesen berérik, és még onnan is 2-3 év a válogatottság, ez így minimum 14 év, de ha azt vesszük, hogy a válogatottak átlagéletkora általában 25 év, akkor van az 20 év is. Szóval az érvelés akkor lenne helytálló, ha 1993 környékén az akkori kormányzat fektetett volna bele ennyit infrastruktúrába, akadémiákba, Bozsik-programba, stb., azt az állam a továbbiakban is támogatta volna és az eredményként ugyanígy állnánk mint ahogyan most. Persze én is jól tudom, hogy már időtlen idők óta megy a szöveg az MLSZ-részéről, hoghy "majd az utánpótlás", aztán nem történt semmi - persze hogy nem történt, mert nem is tettek semmit annak érdekében. Viszont ami az utóbbi néhány évben az utánpótlásba beleinvesztálásra került, olyanra minimum 40-50 éve nem volt példa, rengeteg pálya épült, létrejött 5-6 profi akadémia, sokkal több gyerek focizik, mint az elmúlt 25 évben bármikor, az utánpótlásedzők nagyságrendekkel képettebbek - na ezekre lett volna szükség már min. 20 éve, mára sokkal jobban állnánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!