Magyarország forró téma

2013. szeptember 15. 16:43

A magyar Euronews nem arra való, hogy kormányt vagy ellenzéket buktasson.

2013. szeptember 15. 16:43
Kert Attila
NOL

„- Ha ez megvalósul, az azt jelenti, hogy lesznek a hírfolyamnak olyan szeletei, ahol a magyar adás leválik az európaitól. Mondjuk, a 24 órás adás 15-20 százalékában helyben készült, és csak itthon látható, a magyar közönségnek szóló hírműsor, háttér, riportműsor, reggeli műsor lesz. Nincs döntés, hogy mikor, de az már biztos, hogy a 2014-es választások előtt nem indul el.

- Politikai okokból halasztják ennek indítását?

- Halasztásról nem beszélhetünk, hiszen még nincs döntés sem, csupán lehetőségről beszélhetünk. Mindenesetre az Euronews nem akar úgy viselkedni, mintha bármi módon be akarna avatkozni a magyar belpolitikába. Ha most kezdenénk szervezni, akkor sem valósulhatna meg jövő év eleje-közepe előtt, és ahogy mondtam, annak még a látszatát is el akarjuk kerülni, hogy az Euronews a saját eszközeivel be akarna avatkozni a választási kampányba.

- Összefügg ez azzal, hogy a kormányoldal a vezető hazai lapkiadókat és nemzetközi médiavállalatokat támadja? Azt mondják, a reklámadó tervezett bevezetése miatt nagyobb teret akarnak adni az ellenzéknek a választások előtt. A Story4-en még el sem indult az új híradó, amikor a Fidesz tűz alá vette.

- A cég lyoni központjában már jóval korábban megszületett a döntés, hogy lesz magyar tartalom az Euronews-on. Azt pedig én nem tudom, nem akarom értelmezni, hogy ellenzéki meg kormánypárti tartalom. Mi híreket adunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. szeptember 17. 20:47
Már a híreket is a Kert Attila félék szerkesztik? ÁMEN!!
feketemacska
2013. szeptember 17. 15:46
Na Ön is a Hamis Próféták Egyike,aki felelősen akarja kábítani a magyart a nagy "európaisággal" Mert tudunk mi bármit is a világról??? Tudunk bármi fontosat a szomszédainkról??? Mindnyájan-az Ún.Független Szerkesztők foglyai vagyunk.Ők alapsan megszűrik,mit engednek át a falon.Mert bár a berlini fal ledőlt,a szellemi védfalak működnek rendesen. Nagyon kevesen vannak,akik a külföldi adókat és a netet olvasni tudják.Így behatárolható az Euronews mechanizmusa.A hamis világkép erősítése a cél.
drkovax
2013. szeptember 16. 12:11
Én úgy veszem Bajorország is forró téma. Szinte sehol a hír az exit pollokról. Se index, se origo, se mandiner ... CSU abszolút többség 101/180 képviselői hely ... Talán ezért ?
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 16. 12:10
Fasza.Azt is átveszi Orbán.Lesz itt olyan független hírközlés,meg olyan sikerpropaganda,hogy irigykedni fog Észak-Korea.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!