Az év görénysége: lopás lesz a lomizás, börtön járhat érte

2013. szeptember 26. 08:49

Az meg külön vicc, hogy ezzel nemcsak az üzletszerű lomizókat lehetetlenítik el, hanem mondjuk a Fortepant is, akik az adatbázisukhoz a legtöbb fotót lomtalanításokon találták.

2013. szeptember 26. 08:49
Klág Dávid
Cink

„Nem állítom azt, hogy a lomtalanítás a lehető legjobbat teszi Budapest városképének, de egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy miért kell foggal-körömmel ellehetetleníteni. Kevés szimpatikusabb dolgot tudok annál, hogy kipakolom az utcára a haszontalan dolgaimat, aztán valaki jön, kiválogatja, hogy mi kell neki, azt eladja, kap pénzt érte vagy hazaviszi magának és örül neki. A végén meg jön a Főkefe és eltakarít mindent. Hirtelen körbenéztem a szobámban és legalább egy bútor nekem is lomtalanításból van, de jövőre biztos nem mernék a nyomtatóhoz kisasztalt nézni, mert a végén bekaszniznak.

Ha a jogtalan eltulajdonítás miatt az FKF Zrt.-t ért kár meghaladja az 50 ezer forintot, és a lopást üzletszerűen, vagyis rendszeres haszonszerzésre törekedve követik el, az elkövető két év szabadságvesztéssel is büntethető. A kisebb értékre (50 ezer és 500 ezer forint között) elkövetett lopás vétségnek számít, 50 ezer forint alatti értéknél pedig szabálysértésnek.

Az meg külön vicc, hogy ezzel nemcsak az üzletszerű lomizókat lehetetlenítik el, hanem mondjuk a Fortepant is, akik az adatbázisukhoz a legtöbb fotót lomtalanításokon találták. Én egyszer még 18 éves koromban direkt lomiztam egy Tőkét a kollégiumi portásunknak, mert utálta a kommunistákat és általában lazán bánt a kimenők időpontjaival, úgyhogy gondoltam megtréfálom. Józsi bácsi értette a poént, de most egy poénért kaphatnék többezer forint büntetést is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flyb
2013. szeptember 26. 13:35
Mondja ezt egy tolvaj kormány.
1istvan
2013. szeptember 26. 13:31
egébként olyan királyság ez a cikk. mikor valaki nem tudja mit, miért, miről akar írni, összerittyent egy szabad liberális demokrata, én bezzeg megértem a pórnépet jellegű süket dumát.
balbako_
2013. szeptember 26. 12:43
Pedig utazási irodák külön utakat szervezhetnének a kidobált holmit őrző cerberusokról,meg az afelett civakodó profikról, miközben szétszórják, hogy lehetőleg mindent beborítson a szemét. Ezt védeni? Röhej!
perszekutor
2013. szeptember 26. 12:37
Kedves Felebarátaim! Most lomtalanítunk, vagy jótékonykodunk? Mert nem mindegy?! :))) :((( Wass Albert: Rézkígyó /részlet/ Az első amit ott láttam, egy tucatra való rongyos gyermek volt, akik éktelen sivalkodással kergetőztek a pocsolyák között s valami ócska rossz fazékkal dobálták egymást. – Hát tük mit játszotok itt? – álltam meg a gyermekek mellett. – Münk jótékonyságot – felelte egy nagyobbacska fiú. – S az hogyan megyen? – Az úgy – mondta a gyerek –, hogy veszünk egy likas fazekat, ami már nem kell senkinek, s azt addig dobáljuk egymásra, amíg valamelyiket eltaláljuk vele. Akin puffant a fazék, az sorra kezet csókol mindegyikünknek s egy fél napig fején viseli a likas fazekat, mivel vele történt a jótékonyság... :(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!