Csaltak Baján? Fúú, de meg vagyunk lepve

2013. szeptember 24. 19:43

A pártok jó ideje olyan élet-halál harcot vívnak, amelyben minden eszköz megengedett, a törvényi szabályozás emlegetése pedig naiv szépelgés.

2013. szeptember 24. 19:43
Nyüzsi
hvg.hu

„A Tiszavasváriban rendezett időközi választáson az eseményeket követő anti-orbánisták előbb azon sápítoztak, hogy a gonosz fideszrendőrök igazoltatják a romákat, majd – miután kiderült, hogy mi a tényleges helyzet – minden átmenet nélkül azon, hogy a gonoszok viszik szavazni a fideszromákat, a rendőrök meg nem csinálnak semmit. Az eredmények egyébként ismételten visszaigazolták a fenti jelenség létezését: a cigánysoron kiütéses győzelmet aratott a Fidesz által támogatott jelölt, mindenhol máshol nagyon kikapott. Elgondolkodás? Téma napirenden tartása? Dehogyis. Csak a hisztéria.

Baja után se lesz más. Pedig nemcsak a tünetek ismertek, de az okok is. Azokat viszont senkinek sem áll érdekében megszüntetni. Úgy nem lehet hisztériázni.

Első ok maga a választási szisztéma, mégpedig két aspektusa is: a gyakorlat és a szabályozás. Ad 1: a pártok jó ideje függetlenítették magukat a jogszabályoktól, olyan élet-halál harcot vívnak, és ebben környezetük támogatja őket, amelyben minden eszköz megengedett, a törvényi szabályozás emlegetése pedig naiv szépelgés. Ad 2: a jogszabályok kifejezetten ösztökélik a csalást. A kopogtatócédulák nagyüzemi szintű betakarítása, és az azokkal való manipuláció (itt azért rögzítsük, hogy a Fidesz olyan módosításokat eszközölt, melyek ezen az egy téren tisztább helyzetet teremtenek, még ha nem is ez volt a cél, hanem az ellenzék további elaprózása), a nem tetsző ellenfelek adminisztratív úton való kitúrása, a média pártok (illetve helyi potentátok) alá rendelése, és így tovább. Mindezeket a parlamenti pártok közösen tartották fönn 2010-ig, és vélhetőleg fogják a továbbiakban is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. szeptember 25. 17:37
Nyűzsgő hóvég!
Felebarát
2013. szeptember 25. 05:45
egy a zásló
Taxin
2013. szeptember 25. 00:42
Foglaljatok hidat. Otthon.
Taxin
2013. szeptember 25. 00:41
Az alapvető védekező mechanizmusok közül itt csak a legfontosabbakról, a tagadásról, az elfojtásról, a kivetítésről, az azonosításról, a szublimálásról és a megkapaszkodásról fogunk szólni. Laughlin (1963) "lelki mechanizmusoknak" nevezi ezeket s összesen 22 "nagy" és 23 "kisebbet" különböztet meg. Anna Freud (Sandler, A. Freud , 1985) az alapvető tartós védekezési működések mellett védekezési manőverekről is beszél. Ez főként egészséges embereknél fordul elő, amikor mindenféle rendelkezésre álló lelki eszközt felhasználnak a megterhelő ingerek, helyzetek elhárítására, pl. viccelődnek, bolondoznak. Az egyik legősibb védekezés a kivetítés, a projekció. A kiscsecsemő fejlődésében kezdetben, a Hávégés a büdös életben, saját magát és a külvilágot nem tudja megkülönböztetni. Miután végbemegy a saját személyének - az énnek és a külvilágnak - egymástól való elválása, továbbra is megmarad az a képessége, hogy a számára nem elfogadható, a nem tudatképes, elfojtott tartalmakat a külvilágba vetítse. Így történhet, hogy esetleg egy teljesen szelíd emberről úgy véli, hogy haragszik rá. http://www.vitalitas.hu/konyvek/lelekegeszseg/lelekeg6-3.htm Pedig nem haragszunk, csak megrángatjuk a koszos fülét és picsánrúgjuk a debil Nyüzsi Mórickát - aztán játszhat tovább a bögyörőjével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!