A Jobbik csak egy horda

2013. szeptember 19. 12:23

Anarchista, szedett-vedett, megfogalmazhatatlan társaság. Interjú.

2013. szeptember 19. 12:23
Pősze Lajos
FN24

Leárulózták, leköpték önt.

Nincs jelentősége. Ezek az alakok sehol nem lesznek öt év múlva, elsodorja őket a történelem.

Kérdés, ki lesz a helyükön.

Most csupán csoportok vannak, nem akarom megbántani őket, úgynevezett hordák. Formált, tagolt radikális jobboldal nem létezik. A Jobbik is csak egy horda. Még csak nem is jobboldali. Jobboldalinak nevezni a Jobbikot, durván sértő a normális jobboldalra nézve. Anarchista, szedett-vedett, megfogalmazhatatlan társaság. Sissy gyilkosához szoktam hasonlítani a Jobbikot. Ő volt az, ugye, aki elindult, hogy megöljön egy konkrét valakit, de nem talált rá. Ekkor jött vele szemben Sissy, és mindegy, hogy kit, csak ölni kiáltással megölte. Így halt meg Sissy! Abszolút fatális véletlen, egy elborult elme, egy igazi anarchista cselekedete. Így jellemezhetjük a Jobbikot is: Ohne Zweck und Ziel, értelem és cél nélküli tettek, mindegy, csak valami történjen, mindegy, csak beszéljenek rólunk, mindegy, csak nehogy öt százalék alá essünk. Nincs ebben semmi jobboldali. Amúgy optimista vagyok. Európa, ha keservesen is, de kikecmereg a válságból, stabilizálja a társadalmat. Kontinensünk nagy szerencséje, hogy itt található Németország, a világ harmadik gazdasági hatalma – én Kínával egyenrangúnak tekintem. Ráadásul alakul a föderáció az Egyesült Államok és az EU között. Elindult, nevén nevezték, s ha most még botladozik is, három-öt éven belül létrejön a közös piac, ami a világ gazdasági hatalmának kétharmadát adja majd, katonai hatalmának kilenctizedét, egy olyan stabilizáló keretet, amely képes lesz kigyógyítani a szélsőségekből az európai országokat.

Maga vagy sokat változott, vagy tényleg nem olvasta el, mi az a Jobbik, mielőtt elfogadta volna a főideológusi felkérést. Ha ilyeneket mondott volna Vonáéknak, a küszöbig sem jut el. Nem másik pártból, inkább másik bolygóról jön hozzájuk képest.

Nem is akartam elolvasni a Jobbikot. Nem érdekelt az a párt. Nem másnak, nem nekik akartam megfelelni. Azt akartam, hogy a Jobbik feleljen meg az én programomnak. Nem felelt meg. Pech. Talán fel kellett volna mérnem, van-e értelme ilyen programot megcsinálni, számolhattam volna azzal, hogy nem tudom elfogadtatni. Csak hát olyan ritkán adódik lehetőség alkotni, végiggondolni dolgokat, megpróbálni tenni, pláne egy párt nagyságrendű konstrukcióban. Kihívás volt. Annyit tudok mentségemül felhozni, hogy amikor láttam, hogy valamit rosszul mértem fel, azonnal levontam a konzekvenciákat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2013. szeptember 19. 19:10
"Vállaltam a nehezebb utat, távoztam a frakcióból. Nyilván féltek attól, hogy valaki belelát a kártyájukba, és lebuktatja őket. Féltek, hogy valaki felismeri a küldetésüket, felismeri, ki küldte őket. Ki küldte őket? Ez messzire vezetne. Menjünk messzire. Korai. Van sejtése? Természetesen. Magyarország általános szinten is magasabban áll, mint hogy magától termelje ki a Jobbik képviselte nívót. A Jobbik primitívségének összetettsége, szinte érthetetlenül alacsony színvonala épp abban rejlik, hogy több felületről többfajta hatás éri és mozgatja." A Jobbik a ballibek kreálmánya, hogy megossza a jobboldalt. Viszont a balt is megosztja mellékhatásként. Emberek, akik jót akartok Magyarországnak, ne a Jobbikra szavazzatok, hanem a Fideszre.
Jeney Gottfried Adolf
2013. szeptember 19. 16:37
Ócska egy gaz--ember ez a Pősze, és még büszke is a jellemhibáira.
perszekutor
2013. szeptember 19. 16:08
==Nem érdekelt az a párt. Nem másnak, nem nekik akartam megfelelni. Azt akartam, hogy a Jobbik feleljen meg az én programomnak. Nem felelt meg. Pech. Talán fel kellett volna mérnem, van-e értelme ilyen programot megcsinálni, számolhattam volna azzal, hogy nem tudom elfogadtatni.== AHA-AHA-AHA... Pösze, te is ugyanúgy a volt NBH (volt?) ügynöke vagy, mint a Jobbik többi fő- és alvezére. Viszont embernek is senki vagy, mert most odaszarsz, ahonnan - is zabáltál: a Jobbik asztalára (hacsak nem új parancsot kaptál az új főnökeidtől)...persze ez sem ment fel az árulás alól. MIÉP-es korodból megvan még az SZRT-s lóvéból valamennyi, vagy már elverted? Micsoda teremtmények ülnek a Parlamentben!
Thomas Müller
2013. szeptember 19. 15:03
És az kit érdekel, hogy ez a niemand mit gondol a Jobbikról? Normális jobboldal... Remélem, nem a Fideszre vagy az MDF-re gondol. Az anarchizmus a szélsőjobb egyik ellentéte, ha nem tudná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!