#Szarvas #Koppány #Bendegúz – egy (közelsem) trendi tüntetésről

2013. szeptember 03. 14:31

Ha a baloldali pártok fiai öltöztek úttörőnek, az olyan mintha tényleg nem változott volna semmi.

2013. szeptember 03. 14:31
Professor Blinkmann
Spiler.info
„Lehetett volna értelmes kérdéseket is felvetni, mint arra a poszt elején érintőlegesen magam is tettem kísérletet, de itt a vörös kendős fellépés minden tartalmi kérdésről elterelte a figyelmet. Bár a politikai kommunikációban a forma gyakran felülírja a tartalmat, itt az a bizonyos forma véresen cikire sikerült. Mert borzasztó trendinek tűnhetett a megmozdulás szervezői körében, hogy az ’50-es évek úttörőmozgalmi stílusában éltetik a kormányfőt. »Diktatúra, értitek, Haha« – kacsinthattak össze az ötletgazdák, de kb. bennük ki is merült az a közönség, akit ezzel célba lehet venni, hogy »átmennyen a messzídzs«.

Az oktatásért aggódó szülők (érthetően) szívesebben hallanának érdemi kérdésekről, joggal merül fel a kérdés, hogy jönnek ide az úttörők egyáltalán, leszámítva, hogy akkor voltak iskolások, amikor ez a módi államilag volt menő. A diákok kb. semmit nem érthetnek ebből, a mai fiatal nemzedéknek (hála Istennek) nincs tapasztalata erről a korszakról. A nagyszülők meg oldaltól függően annyit látnak, hogy Úristen/végre újra szólnak a mozgalmi dalok. Ebből a szempontból teljes öngóllal van dolgunk, mert ha a baloldali pártok fiai öltöztek úttörőnek, az olyan mintha tényleg nem változott volna semmi. Ennek a szocialista nyugdíjas inkább örülne.

Másrészt örömteli volt látni, hogy a bázisdemokrata Haha az egykori, a magyar demokrácia csúcsának számító miniszterelnök párjának ifjúsági szervezetével közösen szervezett tüntetést. Mert ők aztán tényleg nem állnak be semmilyen, a rendszer részét képező párt mögé.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2013. szeptember 03. 17:03
"Ha a baloldali pártok fiai öltöztek úttörőnek, az olyan mintha tényleg nem változott volna semmi." Lehet, hogy a mindent tudó vezető iránti igény tekintetében tényleg nem sok minden változott? Lehet, hogy ezeknek a fiataloknak nem a szülei, hanem az esetleg még élő nagyszülei meséltek arról az időszakról, amikor Rákosit az ország lakóinak nagy része még valódi lelkesedéssel éljenezte és hitt abban, hogy teremt itt egy szép új világot? Aztán lett belőle, ami lett. A kezdetben lelkesedők egy részének rémületére, mások túllihegő és minden borzalom ellenére támogató magatartása mellett.
balbako_
2013. szeptember 03. 17:01
Olcsó játék hülye gyerekekkel. Ez a "balliberális kultúrpolitika".
Agricola
2013. szeptember 03. 16:10
"Mint a mókus fenn a fán, Az úttörő oly vidám!" De a vörös kendős fellépőknek az eszük is annyi mint a mókusnak!
Zod
2013. szeptember 03. 16:09
Ennyit arról,hogy a fiatal balosok jobbak Kovács "Többnejű" Laci bácsinál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!