Verespatak: tüntetések Bukaresttől Kolozsvárig

2013. szeptember 02. 13:56

A présza leszerepelt, és ehhöz már Szekuritáté sem kell: ezt jelenti a kapitalizmus Romániában, pénzér' bármit.

2013. szeptember 02. 13:56
Tempetőfi
Mandiner

Vasárnap – Mihai Goţiu számításai szerint – legalább tizenötezren vonultak ki a Ponta-kormány Verespatakról szóló törvénytervezete ellen tüntetni szerte Romániában: Kolozsváron rendőrségi becslések szerint ötezren, Bukarestben a kezdeti pár száz fős tüntetés későbbre alsó hangon kétezresre duzzadt, éjjel kettőkor még állt a bál – lásd a videókat e posztban.

Arról a törvénytervezetről van szó (Eckstein-Kovács Péter kitűnően megfogalmazta a lényeget), amit a Victor Ponta által vezetett ballib kormány terjesztett elő, de amit Victor Ponta képviselő nem fog megszavazni, és amit Victor Ponta magánember mélységesen helytelenít. Azért elég aggasztó, hogy az ország vezetője minimum hárman van, amint azt valaki meg is írta, az ilyent pszichiátriai esetnek hívják.

Minderről a tavaly januári – valóban pár száz fős – bukaresti tüntetésről eposzi keretben beszámoló, a jelenlegi hatalom által uralt román média éppen csak említést tett. Nagyon vicces, amikor a különböző közösségi oldalak korában, hogy is mondjam finoman, a médiumok jobb esetben nem vesznek tudomást a valóságról, rosszabb esetben lehazudják a csillagos eget. A présza leszerepelt, és ehhöz már Szekuritáté sem kell: ezt jelenti a kapitalizmus Romániában, pénzér' bármit.

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy hány honatya fogja véletlenül az igen gombot megnyomni a szavazáskor. Úriember biztosra nem fogad, de az előjelek szerint meglesz a szükséges többség. Olvasmányélményeim szerint a mérgekhez hozzá lehet szokni – és bár a szépirodalom éppen azért szép, mert nem föltétlenül a tudományosan igazolt tételek mentén építkezik, azért lassan kezdhetjük kanalazgatni a ciánt, hátha túléljük pártunk és kormányunk döntésének következményeit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. szeptember 02. 16:10
Amilyen a nép olyanok a vezetői.
magnamater
2013. szeptember 02. 15:37
Romániában vannak olyanok, kiknek hasznot fog hozni az aranybánya, Magyarországnak csak kára lehet belőle, még sem képesek erélyesen tiltakozni. Vona, Orbán,Gyurcsány és a többi politikus hol vannak-nékem már rég feltűnt, Schiffer milyen értelmes, ne nyerjen választást a baloldal, de Schiffer jó miniszterelnök lenne!
pedroamigo
2013. szeptember 02. 15:24
"Azért elég aggasztó, hogy az ország vezetője minimum hárman van, amint azt valaki meg is írta, az ilyent pszichiátriai esetnek hívják." És ha kettő van, pl. amikor Orbán Viktor Miniszterelnök konzultál az Orbán Viktor vezette fidesszel? Az nem pszicho?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!