A Stratfor megdicséri Orbánt

2013. október 18. 14:44

A magyar kormány unióellenességét és az orosz rezsimmel szembeni pozitív érzelmeit egyazon szándék táplálja: a nyugati típusú demokráciák elutasítása.

2013. október 18. 14:44
Ara-Kovács Attila
Diplomáciai Jegyzet

Ám aligha életképes ötlet abban reménykedni, hogy az unió szétessen, ráadásul épp Orbán aknamunkája miatt. Amerikának e percben nincs és nem is lehet alkalmasabb szövetségese, mint Európa, annak dacára, hogy sokan úgy látják – méghozzá okkal –: az unió teljesítőképessége a nemzetközi konfliktusok globális kezelése terén messze elmaradt a technikai képességek és a morális kötelezettség mögött.

Mindezek alapján az ember hol felnevet, hol csak bosszankodva elcsodálkozik, amikor efféle »elemzéscímeket« olvas, mint hogy Miért is jó geopolitikai stratéga Orbán Viktor?, elvégre elég megnézni, mit nyilatkozik a magyar miniszterelnök hétfőn, s utána mit cselekszik kedden, majd szerdán és csütörtökön. Persze lehet, hogy a Stratfor számára a permanens opportunizmus és az át nem gondolt rögtönzések jelentik a stratégiát. Ez esetben igazuk van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. október 19. 00:35
Nem értek egyet a cikkel.
locsaba
2013. október 18. 22:19
A bolsevikok bírálják a nyugat ellenességet. Milyen hiteles. Rohadékok.
fogd a pénzt és kuss
2013. október 18. 20:01
bárki írhat hülyeségeket. ez egy remek példa erre ....
Hungaro
2013. október 18. 19:24
Arakovács véleménye innét táplálkozik: http://nepszava.com/2013/10/velemeny/orban-keresztenysege.html Kicsit hosszú iromány de érdemes végigolvasni, minden kristálytisztán megérthető belőle
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!