MTVA: az Átlátszó a versenytársunk, ezért ne kapjanak adatot

2013. október 03. 13:14

Az MTVA abszurd érvekkel körömszakadtáig védelmezi a védhetetlent. Vajon miért? Ennyire nagy mutyiba nyúltunk már megint?

2013. október 03. 13:14
Asbóth Márton
Átlátszó.hu

„Az MTVA azért nem mondja el, mennyiért szerzett hitelt a székházára, mert fél, hogy ezzel az Átlátszó olyan versenyelőnybe kerülne, amely veszélyt jelentene rá a hirdetési piacon.

Ismételgessük ezt az érvet. Az összes közmédiumot és az MTI-t is magában foglaló közmédia. Amely 2013-ban 68,5 milliárd állami támogatásból gazdálkodik. A székházhitele miatt a hirdetési piacon lévő pozícióját félti. Egy olyan nonprofit civil szervezettől, amely évi pár millióból, elsősorban adományokból él. Amelynek nincsenek sem tv-, sem rádióadói, sem hírszolgálata, hirdetési bevétele pedig egyelőre nagyítóval is csak alig látható összeg.

Viszont nagyon kíváncsi, hogy az MTVA miért és mennyi közpénzt szór el. És, ha már itt tartunk, arra is nagyon kíváncsi, hogy gondolja az MTVA, hogy amikor kiderítjük: már megint közadatot rejtegetnek, nem kiadják az adatokat, hanem az egyébként szintén közpénzből működő bíróságon kell kiperelni belőlük (eddig 100%-os sikerrel), ahol ők olyan – természetesen még mindig közpénzből – fizetett ügyvédekkel képviseltetik magukat, akik a fentiekhez hasonló abszurd érvekkel körömszakadtáig védelmezik a védhetetlent.

Vajon miért teszik? Ennyire nagy mutyiba nyúltunk már megint?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2014. január 12. 21:14
A pofátlanság csúcsa az ilyen álszent és hazug "érvelés".
geraz51
2013. december 13. 20:19
ANONYMUSNAK MENNYI PÁNZE VAN ÉS MILYEN HÜLYE HELYRE KÖLTI.Ismerek a keleti aluljáróban működő koldusmaffiát,azok is így számolnak el a nem látszó főnöknek,
incze
2013. október 06. 22:04
Azt a kérdést tessék megtalálni, kedves átlátszó bármely mai közintézmény kapcsán, ami NEM nyúl mutyiba, no AZ már valami lenne, azzal lehetne dicsekedni.
Locassen
2013. október 06. 22:04
Samott kolléga linkje alapján a 2013-as támogatók: magyar magánszemélyek összesen: 1.053.555 Ft magyar cégek összesen: 183.370 Ft külföldi magánszemélyek összesen: 100.000 Ft (ez egy darab tippre amerikai) külföldi intézmények összesen: 8.400.000 Ft (Open Society Institute, leánykori nevén Soros György) Szóval ja, jó helyen kapisgálysz, de attól még a fő kérdésre én is inkább kíváncsi vagyok, semmint Átlátszóék pénzügyi hátterére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!