A székelyek nagy izomláza

2013. október 29. 08:28

Megfelelő neveléssel fel lehetne szabadítani a népet, de most épp nem a székelység szellemi és intellektuális felemelésének vagyunk tanúi, hanem pont fordítva, az alázatos szolgává, szavazógéppé butításának. Működik.

2013. október 29. 08:28
Egyed Ufó Zoltán
Manna.ro

„Pedig egyszerű lenne az autonómiát elérni. A székelyek autonómiája szervesen kötődik minden egyes székely autonómiájához, szabadságához. Mi kell egy ember szabadságához? Egy normális munkahely, normális főnökkel/alkalmazottal (nevelés kérdése). Egy normális férj/feleség/család (nevelés kérdése). Egy normális, nyugodt életforma, melyhez csökkentenünk kell jelenlegi költségeinket és elvárásainkat (esment nevelés kérdése). Szóval megfelelő neveléssel fel lehetne szabadítani a népet, de most épp nem a székelység szellemi és intellektuális felemelésének vagyunk tanúi, hanem pont fordítva, az alázatos szolgává, szavazógéppé butításának. Működik. Míg az átlag székely azért hajt, hogy gazdagabb legyen a környék leggazdagabbjánál, nagyobb háza, autója legyen, minél nagyobb állami vagy európai támogatást vegyen fel úgy, hogy semmit nem dolgozik érte, addig folyamatos kompromisszumokra lesz kötelezve, addig nem lesz független, rab lesz. Csak annyi kellene, hogy keresztbe rakjuk a lábunkat, és azt mondjuk, stop, mától elkezdünk többet foglalkozni gyerekeinkkel, embertársainkkal, emberi értékeinkkel, munkánkkal és kevésbé koncentrálunk a menőzésre, a pénzre, vagy a buta, uszító politikára. Ez az egyetlen járható út a szabadság felé, az olyan szabadság felé, melyet nem lehet egyetlen tollvonással elvenni tőlünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. október 29. 14:08
ilyen ufós fejjel székely nem lehetsz, kibicnek meg kuss!
puszika
2013. október 29. 11:52
Hol élsz Ufó? Ha a székelyeknél élnél,már jó valagba rugtak volna és elhajtottak volna melegebb éghajlatra! Azt hiszed így trendi vagy? Inkább egyrakás szerencsétlenség!!
misfits
2013. október 29. 10:51
Kedves Udvarhely környéki Zoltán barátom. Össze lehet kötni téged Parászka Borókával.Az egész manna szerkesztőséget lehúznám a wc-n űrítés után.A vadliberalizmus halott.Meg a manna szerkesztőségében oly trendi multikulti is halott Európában,meg lassanként mindenhol.A jövő az egészséges felfogásokban van.. "Jó hely Erdély minden olyan igazi...útszéli lapos macskákra leszálló döglegyek...villogtató utcalányok már az első benzinkútnál határ szerte...frissen gőzölgő lóalma és az a csodálatos barna fertőzés ami képes minden nap egy újszülöttet felmutatni..." Kezicsókolom, Kolozsvárról
Maddox
2013. október 29. 10:32
Beidézhetem az egészet, elbagatelizálja a politikai vonatkozást és morális-családi problémának állítja be azt, ami nevetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!