Türelmet?

2013. október 20. 16:23

Én Parti Naggyal értek egyet, és ha L. Simon mégoly kiváló blogokat írna is, és ha minden gondolatával hanyatt-homlok egyetértenék, akkor is úgy vélem: L. Simonnal nem kell egyazon rovatban szerepelni.

2013. október 20. 16:23
Kálmán C. György
Magyar Narancs

A minap, vagyis október 18-án, pénteken utolsó posztjában jelentette be Parti Nagy Lajos, hogy ő bizony nem ír többet a Hír24 nevű internetes orgánum blogrovatába; holott eddig szorgalmasan, olykor akár naponta élvezhettük nagyon rövid, szellemes, élvezetes írásait. Éspedig azért nem, mert az előző napokban L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke, 2011 októberétől a Nemzeti Kulturális Alap bizottságának elnöke, volt kultúráért felelős államtitkár közölt ugyanitt két posztot (ezt meg ezt). Parti Nagynak nem a posztok tartalma ellen van kifogása, hanem a szerző ellen; az a tény háborítja fel, hogy »ez a rovat, ez a virtuális klub igen éles kritikával viszonyult az Orbán-rezsim politikájához. E politikának L. Simon egyik legfőbb kulturális prominense volt és van.«

Én Parti Naggyal értek egyet, és ha L. Simon mégoly kiváló blogokat írna is, és ha minden gondolatával hanyatt-homlok egyetértenék, akkor is úgy vélem: ahogyan Pokornit nem kell üdvözölni, L. Simonnal sem kell egyazon rovatban szerepelni. Tartsunk távolságot, legyünk nagyon gyanakvóak, viszolyogjunk. És főleg: ne felejtsük el, hogy ha nem államtitkár is, csak néhány napja terjesztett elő elképesztő törvényjavaslatokat (az Artisjus pénze egy részének bekebelezéséről, a múzeumi tárgyak átpasszolásáról, például), nem is szólva azokról, amiket eddig (és mostanában) megszavazott. Egy blogger? Na ne.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemiszabela
2013. október 21. 07:38
ja. ez a liberalizmus. ... tiszta strabagdemokrata szöveg: akinek más a véleménye, az nem partner.
ottapont
2013. október 20. 21:45
A magyarországi ú.n. liberálisoknál kirekesztőbb, intoleránsabb egyedeket nehéz elképzelni.
Senye Péter
2013. október 20. 20:32
Az egyik vagy másik politikai oldal mellett erősen elkötelezett médiumoknak minden okuk meglehet arra, hogy megválogassák kinek az írását közlik. Mi kifogása lehet K.C.Gy-nek vagy P.N.L-nak az ellen, hogy egy enyhébben ide vagy oda húzó orgánumban érvényesül a 'hallgattassék meg a másik fél is' elve?
Messire
2013. október 20. 20:12
Fogynak a Kartás kartársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!