Fejetlenül

2013. október 03. 12:11

Az ízléstelenségre új lapot húzott a körmagyar és a barbárság gyeplőjét dobta be a nép közé.

2013. október 03. 12:11
Werner Krisztina
Kisalföld

Valami visszavonhatatlanul elkezdődött és véget ért a hétvégén. Elszállt az a paraszthajszálnyi remény, hogy más lesz ez a mostani kampány, mint a négy év előtti. Bár hivatalosan a politikai agitációs propagandisták arra várnak, hogy a köztársasági elnök kiírja a rendszerváltás utáni hetedik országgyűlési választás idejét és eldördüljön a startpisztoly – nem hivatalosan berobbant a kampány-időszak.

Életre és halálra! A küzdelem terminológiáját ezzel a két szóval írhatjuk körül. S a stílus? Aluljárói mocskolódás, hőzöngés, gyűlölet, rágalmazás, becsületsértés, karaktergyilkosság, hazugsághegyek – mint eddig... lefejezés, merthogy fejétől bűzlik a hal – mostantól.

Kétségtelen, hogy Bajnai Gordon rendezvénye ellopta a show-t a Fidesz-kongresszustól, pedig jól elcsámcsoghattunk volna azon, hogyan csalták el a bajai választást és ha mégsem, akkor miért kell mégis új választást tartani.

Politikai csömöréhségünket naponta többször lakatják fulladásig a pártszobákból küldött üzenetek és kiválóan megtanultunk együtt élni azzal a verbális ízléstelenséggel, aminek a határait már rég megugrotta a hazai közélet.

Az ízléstelenségre új lapot húzott a körmagyar és a barbárság gyeplőjét dobta be a nép közé. Akit kérdeznek, az most elhatárolódik, ott sem volt, nem is látta, de valakik mégiscsak kitalálták és jó ötletnek találták a performance-ot, hogy egy kályhafestékkel lefújt miniszterelnöki hungarocell szobrot ledöntsenek a talpáról és fejét vegyék. Antall József miniszterelnök szavaival kérdezem: Ugye, nem most tetszenek forradalmat csinálni?

Számomra felháborító, botrányos és félelmetes ez a véleménynyilvánítás 23 évvel a békés átmenet után.

Közelít az idő, mikor választhatunk. Tehetnénk ezt méltósággal, bölcsességgel, intelligensen és elegánsan? Emberi hangon és gesztusokkal? Muszáj elveszíteni a fejünket?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2013. október 03. 20:56
Kedves szerzőnk! A "baloldal" sohasem tisztességes kampányban gondolkodott. Mióta Lenin elvtárs szétzavarta az első szabadon választott oroszországi parlamentet, csak egypártrendszeres szavazások, kivégzett politikusok és diktatúrák fémjelzik tevékenységüket.
Jancsipapa
2013. október 03. 19:58
Önmagukat adták . A Pityinger visszafogta ,a Bajnai ,a Kónya inkább elengedte magát .De alapjában ez a valójuk...
nyugalmazott tanár
2013. október 03. 17:38
"Közelít az idő, mikor választhatunk. Tehetnénk ezt méltósággal, bölcsességgel, intelligensen és elegánsan? " De ahhoz szükség van ezekre a kijózanító mocskolódásokra is, hogy lássa az is, aki eddig nem akarta, vagy aki látta, de tagadta, kik ezek az alakok és milyen az a mérhetetlen hatalomvágy, ami hajtja őket. Mit meg nem engednek maguknak félévvel a választások előtt. Nos, erre kaptunk kijózanító leckét a Szolidaritástól és Bajnaitól.
geraz51
2013. október 03. 16:55
Amíg a baloldal nem talál egy kúltúrált,politikát nem háborónak tekintő,nem csak a hatalomra vágyó intelligens vezetüt addig sajnos így lesz.A Pozsgai óta ilyen nem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!