A gazsóelizmus

2013. november 14. 07:29

Amíg Gazsó L.-ek a közszolgálat közelébe kerülhetnek, addig csak szolgalelkűség, megalkuvás, kicsinyes bosszú, a mai ellenzék iránti alpári gyűlölet és az éppen hatalmon lévők gyáva kiszolgálása van.

2013. november 14. 07:29
Dési János
Dési János
Népszava

„Gazsó L. lesz az MTI vezérigazgatója. Gazsó L. korunk jellegzetes embere. Mint arra már volt alkalmunk e hasábokon rámutatni, e rendszer mindig megtalálja azokat a figurákat, akik nagyszerű szemek a láncban. Akik tudják, hogy a gazdát ki kell szolgálni, hűségesen, kritika és kérdés nélkül. Gazsó L., mint a gazsóelizmus névadója, közepes tehetség volt, aki valamikor még egész használható riportocskákat is tudott írni, az egykori Magyar Hírlapba. Ám később feltámadt benne az örök gazsóizmus. És keresett egy keresztapát magának, akit hűségesen szolgálhatott.

Cserébe csak egy kis hatalmat akart, mert az neki nagyon fontos. Akármilyen picike is jó, csak hogy fontossá tehesse-, észrevetethesse magát. Újságírói pályájának egyetlen komolyabb alkotása az a rettenetes számú kirúgás, amelyet ő foganatosított. Ha kellett a Mai Napnál, ha kellett a Magyar Hírlapnál és ha gazdái úgy kívánták, akkor a Magyar Rádió maradékánál. Pár éve azt írtuk, ha a Duna tévét – ahová akkor nevezték ki – is leabálta, akkor kap majd szép, új, testhezálló feladatot, mert kirúgni mindig kell valakit. A gazsóelek meg tudják mi a rendezőelv.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. január 07. 13:23
Hű, de mérges! Amikor nem az ő kutyájuk kölke kerül pozícióba. Képzelheti mi mit éreztünk 20c éven át amikor Désiék emberei uralták a médiát.
kamasuka
2013. december 13. 20:19
Désikém. Azért én emlékszem még a 2002-2010 közötti MTIre is. Meg amikor 2006 szeptemberében a köztévé mikor éppen ostromolták komolyzenét adott, egyfajta nem süllyedünkként. De csak a 2002 után elhallgatott MIÉP nagygyűlések 10 másodperces, többtízezres tömegét kombináljam az SZDSZ 3 perces bejelentkezéseihez, melyeken voltak vagy 200an. Draskovics munkásságát és terrorvideóit már ne is említsem. Látva pislogó testőrét, agresszióból most se maradnátok le. És ez csak egy testőr. Amúgy meg: http://www.youtube.com/watch?v=rwwdklPslQA
heep
2013. november 24. 06:22
Hát most a lelkembe tapostál. Vigasztalhatatlan vagyok.
Rettenetes
2013. november 20. 16:44
"...szerény intellektusú idiótáknak tetszene a dolgok állása...." Heep, régóta olvaslak... te sem panaszkodhatsz... Gazsó L. pedig tényleg egy seggnyaló nulla, de ezt te is tudod... az, hogy kinevezése miért tetszik, egy lenyomat rólad... fogod te ezt még szégyenleni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!