Volt hat-nyolc rajongóm

2013. november 03. 09:19

Erdős Péter és Boros Lajos lelkén nagyon sok bűn szárad, gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal.

2013. november 03. 09:19
Galla Miklós
Quart

- Amikor a magyar új hullám ötven legjobb száma összeállítást csináltuk, meghallgattunk több régi GM49-felvételt is...

- Őszinte együttérzésem.

- De miért? Tök jó zenekar volt.

- Most már én is tudom, de akkor nem volt kellő önbizalmam. Számomra nagy megtiszteltetés a 20. helyezett Kötöde is, meg a 3. helyezett Bélát itt ne keressék, sokan sokféle zenét írtak a nyolcvanas években, és sok jó is van köztük. Nem véletlen, hogy ez a két dal most is műsoron van, mert van egy új zenekarom, a GM több, mint 49, bár néha GM49-ként hirdetik. A régi GM49 tagjai közül senki sincs benne, hanem a Roy és Ádám trióból Nagy Ádám és Csányi Zoli gitáron, illetve dobon, aztán a billentyűs-énekes Pulius Tamás a Mocsok 1 Kölykök zenekarból és a Belmondóból, valamint Barabás Tamás basszusgitározik a Djabe zenekarból. A zenészek világszínvonalúak, és látszik rajtuk, hogy szeretik a számaimat, ezért is jó hangulatúak a koncertjeink. (...)

A hanglemezgyár viszont akaratunk ellenére gyereklemezzé változtatta, rá volt írva, hogy 14 éven felülieknek nem ajánlott, amit önhatalmúlag, a mi határozott kérésünk ellenére írtak rá, a hatalmukkal visszaélve.

- Ez egy embernek köszönhető? Tehát Erdős Péter döntése volt?

- Nem, Boros Lajosé, akivel azóta haverok lettünk, de ezt ő írta rá. Szívesen szidnám Erdős Pétert, de erről ő nem tehetett. Ő arról tehetett, hogy a P. Mobilnak nem volt lemeze, de arról viszont vastagon.

- Más lenne a magyar popzene ma, ha annak idején nincs Erdős Péter?

- Valószínűleg más lenne. Volt olyan lemez, amiről ő kijelentette, hogy lehetne aranylemez, csak neki nem volt kedve hozzá, és ezért nem gyártatott százezret belőle, hanem csak mondjuk húszezret. Ő döntötte el, hogy ez a zenekar nem lehet sikeres, viszont a Neoton igen. Erdős és Boros lelkén nagyon sok bűn szárad, gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal. Én leginkább a P. Mobil-sztorit ismerem, de mások nyilván más rémtörténeteket tudnának mesélni. Erdőssel egyébként nekem nem volt pengeváltásom zenészként, csak újságíróként találkoztam vele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2016. szeptember 14. 21:35
Ezt az időt sírják vissza a ballibek, ahol kiskirálykodhattak. Ákos is eltűnt a médiából pár évre a "tetves nyóc évben", miután megírta a "Bosszú népe" című számát. http://www.youtube.com/watch?v=pfr8AvcSyic
kulalak
2014. április 16. 07:26
Csúsztok lefelé Maninder. Elmúlt 24 óra és még mindig hibás a szöveg. Ez GM-nak sem jó. Javítani kéne az ITTENI szöveget! Most kopiztam: "Ő döntötte el, hogy ez a zenekar nem lehet sikeres, viszont a Neoton igen. Erdős és Boros lelkén nagyon sok bűn szárad, gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal."
kamasuka
2014. január 04. 09:16
"Boros Lajos, a k* anyád"
nyugalmazott tanár
2013. november 08. 08:17
Attól még ez az akárki féle Boros ugyanaz marad...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!