A kriminalizálás nem oldja meg a hajléktalanok ügyét

2013. november 15. 17:20

A Liberális Párt üdvözli, hogy egyre többen vannak azok, akik felemelik szavukat a könyörtelenséggel szemben.

2013. november 15. 17:20
Liberálisok
Facebook

A Liberális Párt támogatja azokat a civil szervezeteket, amelyek tiltakozásukat fejezik ki a hajléktalanokat sújtó fővárosi intézkedések miatt. Balog Zoltán miniszter elhíresült kijelentése szerint, a keresztényekre az a jellemző, hogy nem szállítják lejjebb az erkölcsi mércét. Ehhez képest a magát keresztény pártnak nevező Fidesz kriminalizálja a szegénységet, üldözi a hajléktalanokat, az irgalmasság és az emberiesség parancsát teljesen figyelmen kívül hagyva. A jobboldali kormány és városvezetés nem megoldást kínál a lecsúszás elkerülésére, a hajléktalanságból való kiút megtalálására, vagy legalább az otthontalanság ártalmainak enyhítésére, hanem fenyegeti és támadja azokat, akik segítségre szorulnának. A fideszes válasz a hajléktalanság komplex szociális problémájára: ha nem látszanak a hajléktalanok, akkor nincsenek is.

Tarlós István és a fővárosi Fidesz-frakció tegnapi akciója jól példázza a Nemzeti Együttműködés Rendszerének működését: az összetett gazdasági és szociális problémákra tiltással és erőszakkal válaszolnak, megszegik saját ígéreteiket, nem hallgatnak meg senkit sem, és ha valaki túl kitartóan küzd a másik oldalon, jöhet a rendőrség.

Aki csak kicsit belegondol a helyzetbe, tudja, hogy hajléktalanokra több tízezer forintos büntetést kiszabni cinikus és abszurd. Börtönnel sújtani őket olyan kegyetlenség, amely csak növeli a társadalmi és emberi károkat. A Fidesz egész politikája szegényellenes, amit semmi sem bizonyít jobban, mint hogy a hajléktalanokkal szembeni hatósági intézkedések megindításával párhuzamosan csökkentik a szociális ágazat finanszírozását. Elkergetik a fedélnélküli embereket az aluljáróból, de nem gondoskodnak elegendő menhelyről, ahova mehetnének. A hajléktalan-ellátást a főváros nem fejleszti, a szociális munkásokra egyre kevesebbet fordít, a valódi munkát végző civil szervezetekkel nem működik együtt.

Ha nem lennének segítő szervezetek, amelyek erőn felül végzik azt a munkát, amely egyébként a kormány és az önkormányzat alapfeladata lenne, akkor sokkal súlyosabb lenne a baj. Ilyen szervezet többek között az Oltalom Egyesület, amely menedéket kínál a hajléktalan embereknek. A kormány azonban az ilyen szervezetek munkáját nem segíti, hanem megnehezíti. Iványi Gábor gyülekezetének heroikus küzdelmet kellett vívnia, hogy megőrizhesse az egyházi státuszt, holott az ő tevékenysége nélkül a fővárosi hajléktalanoknak még rosszabb lenne a helyzetük.

A Liberális Párt üdvözli, hogy egyre többen vannak azok, akik felemelik szavukat a könyörtelenséggel szemben, és összefognak annak érdekében, hogy a főváros irányítását olyan személyek vegyék át, akik nem az üldözésre és az önzésre építik a politikájukat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2013. november 16. 16:23
A világon sehol nincs olyan, hogy egy hajléktalan ott ver tanyát ahol akar. Ennek a kampánynak a "liberalizmushoz" semmi, a sunyi hülyeséghez annál több köze van. Sajnos ami Magyarországon a "liberalizmus" nevében történik, – mármint a liberalizmus nevében történő hazudozás –, annak semmi köze az igazi "liberalizmushoz". Aki a bolsevizmust nem tudja megkülönböztetni a liberalizmustól, menjen a sóhivatalba.
ballada
2013. november 15. 19:23
Hajléktalanok italozó részeges alakok,romkocsmák lakói,,az emberek jóhiszeműségüket használják ki a közterületi élettel kunyerálással.
kjkj945
2013. november 15. 19:10
Gábriska!! Miért nem viszed haza őket?? 21-30-50 ember a lakásodban elfér!! Persze biztosítanod kell őket, hogy nem fognak egymástól lopni!!
ballada
2013. november 15. 18:54
Hajléktalanok az emberi élethez méltó ellátást nem szeretik,tisztálkodás meleg tiszta nem italozó pihenő helyeket elkerülik mert a szálláson nem engedik meg az öntörvényű viselkedést . Hajléktalanok többsége italozó életmódhoz ragaszkodik ,az ital miatt inkább vállalják állatias életet .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!