Botrány a NAV-nál

2013. november 12. 08:50

Ilyen még nem volt. A minap komoly, valódi szakértelemmel rendelkező NAV munkatárs fogalmazott meg súlyos vádakat az adóhatóság működésével kapcsolatban.

2013. november 12. 08:50
Michnai Attila
Heti Válasz

„Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) komoly tapasztalattal rendelkező, és az orránál tovább is látó munkatársa kiborította a bilit az atlatszo.hu oldalán minap megjelent írásával.


Nagy kár, hogy jó szándékú indulatától hajtva olyan vádakkal is a nyilvánosság elé állt, melyeket - jellegük okán - egészen biztosan nem tud majd a bíróság előtt is bizonyítani, és amikkel ezért kétségessé teszi az egyébként magasztos szándékú kezdeményezés kimenetelét. Egyebek mellett azt is állítja, hogy bizonyos multik, honi nagyvállalkozók közvetlenül képesek befolyásolni érdekeltségeik ellen folyó vizsgálatok kimenetelét, és azt sem hallgatja el - a valódi okot csak sejtetve -, hogy őt is lecserélték bizonyos adóellenőrzések során, miután visszaélésekre bukkant.

Továbbá azt is állítja, hogy a hivatal vezetése tudatos kontraszelekció révén került pozíciójába, vagyis szerinte kifejezetten a szükséges képességeknek híján levők közül válogatva esett éppen rájuk a megbízók választása. Azt is állítja,  hogy »az adóügyek informális kapcsolatok útján történő elintézése a hivatalban rendszerszintűvé vált, de legtöbbször már megkeresésre sincs szükség, hiszen a kialakított működési rend automatikusan is megvédi az adóvizsgálatoktól a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező társaságokat.« Jóllehet úriember biztosra nem fogad, a magam részéről komoly összeget mernénk tenni arra, hogy a jellegükből eredően jellemzően inkább csak mendemondákra, sejtésekre, és aligha kézzel fogható bizonyítékokra alapozott vádak egészen biztosan el fognak bukni az érintettek által indított perekben.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. november 12. 13:24
STRATÉGIAI MEGÁLLAPODÁSOK AZ ADÓCSALÁS FELETTI SZEMET HUNYÁSOK ELLENÉBEN!!! orbán , mészáros zsebébe jobban teljesít.
tunde04
2013. november 12. 13:01
"Egyebek mellett azt is állítja, hogy bizonyos multik, honi nagyvállalkozók közvetlenül képesek befolyásolni érdekeltségeik ellen folyó vizsgálatok kimenetelét," én nem tudom, h ez az adóellenőr csak sértettségből beszél,vagy pusztán elege lett ebből az egész mutyiból. de! aki ennek az ellenkezőjét állítja, az hazudik! ehhez a tényhez nem kell egy kipakoló adóellenőr, ez köztudott. és még apehosnak sem kell lenni hozzá. még a vak is látja!
Marschalkó Lajos 2
2013. november 12. 12:59
Fordítsuk le a hírt magyarra: Az állítólag független magyar igazságszolgáltatás legmagasabb köreibe tartozó jogi egyetemet végzett ember Büntető Törvénykönyvbe ütköző bűncselekményt hajt végre, szigorúan titkos nyomozati cselekményeket árul el annak aki ellen az folyik. Valaki keresse már ki hogy ezzek a BTK melyik pontját sértette meg és hány évet kellene kapni az elkövetőnek? Valamint Demszkyt ez alapján kötelezni lehet-e hogy nevezze meg a bűncselekmény elkövetőjét? Hiszen nagy nyilvánosság előtt henceg ezzel
Marschalkó Lajos 2
2013. november 12. 12:55
Mást kerestem de ez is érdekes habár nem teljesen idevágó: "2010 tavaszán, amikor már mindenki számára egyértelmű volt a váltás, komoly figyelmeztetést kaptam a magyar igazságszolgáltatás legfelsőbb berkeiből. Azt tanácsolták, tűnjek el az országból, mert első számú célponttá váltam. Kávézás közben közölte önnel valaki, hogy Gábor, menekülj? Körülbelül így történt. Persze nem tudhattam, mennyire volt reális ez a fenyegetés. Mindenesetre hiteles személytől jött." http://fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/10/24/demszky-azt-tanacsoltak-tunjek-el-az-orszagbol/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!