Az újságírás kis körei

2013. november 29. 13:23

Csányi üzen, tud ő kevésbé baráti is lenni. Éppen ezért díjazza azt a trollsajtónak csúfolt belterjes, ömlengő, nihilizmusba hajló internetes újságírást.

2013. november 29. 13:23
Professor Blinkmann
Spiler.info

Az üzenet most mégis egyértelműnek tűnik. Csányinak elege lett az elmúlt fél év fideszes politikusokhoz köthető konfliktusaiból, és bár együtt néznek meccset Orbán Viktorral, Csányi üzen, tud ő kevésbé baráti is lenni. Éppen ezért díjazza azt a trollsajtónak csúfolt belterjes, ömlengő, nihilizmusba hajló internetes újságírást, ami szerinte legszemtelenebbül tud odapakolni a kormánynak. Valahogy úgy, hogy: »nesze öcsi, itt van egy díj meg egy pár ejró, toljátok tovább a kontentet«.

Kérdés, hogy egy ilyen díjnak, amely a legjobbak legjobbjait hivatott díjazni szabad-e ilyen egyoldalú értékrend (vagy annak hiánya) mellett kiállni. Hasznos-e vagy káros, ha a »minden szar, én jobban tudnám« attitűdöt követendő példává tesszük azzal, hogy felemeljük egy ilyen díjjal. Nem ért volna-e többet egy politikai üzenetnél, ha kiegyensúlyozottan kapnak elismeréseket más-más stílusokat képviselő újságírók is? Csányinak ez az egyetlen eszköze arra, hogy a kormánynak üzengessen? Nem hiszem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. december 11. 10:56
Ennek a cikknek a szerzoje viszont megerdemelne egy schmitt pal dijat!
Pirosz-szka
2013. december 03. 17:25
:) Melyiket? "Az ami jár, az jár" díjat?
Pirosz-szka
2013. december 03. 15:10
Ja. Madarat meg tolláról, aki még traktoros sem lehetett volna saját bevallása szerint...
gubenc
2013. december 01. 20:05
Nihilista, meg nagyképű... A kormány és az ellenzéki sajtó egyaránt nagyképű és szeret odamondogatni, csak mindkettő az ellen oldalnak mondogat oda, ezt csak a szemellenzősök nem látják. A nihilista duma ha jól emlékszem G. Fodor Gábortól származik, és lett közkedvelt a konzervatív sajtómunkások körében. Ez egy olyan érv, amivel minden vitát meg lehet nyerni, és szükségtelenné teszi a vitát a másik érveivel. Egyébként ha én választhatnék egy nihilista és egy a saját erkölcsi felsőbbrendűségének tudatában tetszelgő képmutató vezetés között, én gondolkodás nélkül a nihilistát választanám, mert róluk legalább egyből tudom, hogy kik valójában. És igen, Csányi mindkét oldalon játszik. Próbálja Orbán Viktort sakkban tartani azzal, hogy lám-lám én tudnák neked épkézláb ellenzéket csinálni, ha akarnék, és ezért nem lenne jó, ha túlságosan sértenéd az érdekeimet. Majd meglátjuk hogyan alakul a meccs. Bár szerintem egy ország politikai és gazdasági vezetőinek legalább egy csapatban kellene játszani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!