Az ásotthalmi tragédiáról

2013. december 16. 21:54

Ásotthalmon tehát a Toroczkaira szavazó helyiek hatalmasat köptek a demokratikus normákra, az elemi tisztességre, az erkölcsre. Hogy miért tették ezt, azt meg kell vizsgálni, meg kell érteni – de megbocsátani lehetetlen.

2013. december 16. 21:54
Gusztos István
Gépnarancs

„Ásotthalmon tehát a Toroczkaira szavazó helyiek hatalmasat köptek a demokratikus normákra, az elemi tisztességre, az erkölcsre. Hogy miért tették ezt, azt meg kell vizsgálni, meg kell érteni – de megbocsátani lehetetlen. E bűn le nem mosható, nem feledhető; túllépni is csak akkor lehet rajta, ha a tanulságokat mindenki levonta – a falu lakosai meg a helyi és országos demokratikus politikai erők vezetői egyaránt. Mindenki, aki érdekeltnek érzi magát a negyedik Magyar Köztársaság megteremtésében. Hiszen az ásotthalmi eredmény súlyos kérdéseket vet föl a »demokratikus ellenzéket« illetően is. Nem tudtak Toroczkai indulásáról? Ugyan már… Nem érzékelték, mi történhet? Mire figyeltek? Miért nem voltak képesek közös jelöltet állítani – legalább egy veszélyes haramia ellenében? Miért hagyták a falut magára – egy Toroczkaival?! Vagy akár: miért nem próbálták meg elérni, hogy a Fidesz esélyes, számukra is elfogadható jelöltet állítson? (Tényleg: a Fidesznek miért nem volt jelöltje?) Mi magyarázza a hihetetlen bénaságot?! A küzdelem vállalása nélkül átadni a települést egy (neo)nácinak… E súlyos kudarc után mit gondoljunk a »demokratikus ellenzék« kilátásairól a hasonló nagyságú településeket illetően?!

Hát nem tudom – a neonáci-újnyilas szervezetek tagjai, szimpatizánsai most bizonyára jól mulatnak. A többieknek, nekünk van, lehet valami elképzelésünk, pontosabban ismeretünk arról, mi és miért történt? Hogy mit kell tenni hasonló esetek elkerülése érdekében?

Hogy ne jusson az ország egyetlen darabkája sem tartósan betyárok kezére…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. december 17. 18:47
Az SZDSZnek miért nem volt jelöltje? Az MSZPnek? Az Együttnek? Az LMPnek? Más balfasznak? Talán mert helyi választás. 70+%al nyert a pasi, tehát esélyesként indult, még ha közveszélyesnek tűnő polmártír celeb is az illető. Megválasztották, ahogy anno titeket is, éppen bekerültetek 2002ben. Úgyhogy örüljetek inkább a demokrácia sikerének! Ez még a TI ÁLTALATOK KITALÁLT SZISZTÉMA VOLT, nem a Fideszé.
Aaronboy
2013. december 17. 18:14
Gusztostalan Pista! Az, hogy te még firkász lehetsz, no az egy tragédia.
Peter8811
2013. december 17. 13:51
Pista bácsi kérlek, ha vissza fizettétek az 1,2 milliárd hiányt amit csináltatok, akkor lehet nácizni de akkor is csak nagyon óvatosan szőrmentén.
Moses Hess
2013. december 17. 13:24
Visítanak a posztbolsevik ÁVÓS ösztönű vörös patkányok. A "népet le kell váltani!" Mi? Rohadékok. Itt a magyar nemzet szavazott, a vidék Magyarországa, az a nép, amely ki fog benneteket söpörni az országból. Már most lehet csomagolni! Itt nem pártideológiákról van szó, hanem nemzeti önbecsülésről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!