Félmillió

2013. december 06. 07:59

Akik csak jövendő szavazatok fényében vagy elkölteni vélt adóforintok nagyságában látják és mérik a világot, nem fogják sohasem megérteni, mit is jelent pontosan ez az újfajta nemzetegyesítés.

2013. december 06. 07:59
Lukács Csaba
MNO

„Szimbolikus helyen és időpontban tette le az állampolgársági esküt az egyszerűsített honosítási eljárás félmilliomodik kérelmezője. Ráadásul jelképes emberek, Böjte Csaba ferences szerzetes és édesanyja, Böjte Julianna mondták el az eskü szövegét, és váltak aláírásukkal immár közjogi értelemben is az anyaország tagjává. (...)

Akik csak jövendő szavazatok fényében vagy elkölteni vélt adóforintok nagyságában látják és mérik a világot, nem fogják sohasem megérteni, mit is jelent pontosan ez az újfajta nemzetegyesítés. De talán nekik is mond valami a ferences szerzetes egyik gondolata: a befogadásból mindig élet fakad. 2010 májusában az újonnan alakult Országgyűlés kinyújtotta a kezét a határon kívülre szakadt nemzettársak felé. Azt, hogy mennyire fontos és időszerű volt ez a gesztus, jól jelzi, hogy eddig több mint félmillióan elfogadták a békejobbot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. december 07. 09:54
"2010 májusában az újonnan alakult Országgyűlés kinyújtotta a kezét a határon kívülre szakadt nemzettársak felé" --Jaja.És adott nekik választójogot.Hogy ide szavazzanak,szóljanak bele hogy itt hogy alakuljanak a dolgok.Aztán külföldről nézik ahogy szarrá sz...patják az anyaországiakat az általuk is megválasztott emberek.Milyen jogon? Szerinted a fidesz miért adott szavazati jogot a külföldön élő Magyaroknak?Hármat lehet találgatni.De nem azért mert kicsi szívük dobog a külhoniakért..
kjkj945
2013. december 06. 09:23
Majd jönnek és megmondják 'nem jó' az összetartás!! Nekik csak a széthúzás kell, azzal teszik rabszolgává a népet teljesen!! De hát mit is lehet várni a kommunistáktól, a kommunista bérencektől és leszármazottaiktól???
enmar
2013. december 06. 09:20
Hehehe. Ez MNO cikk mandi, nem NOL! Jó poén. A figyelmetlen troll benyeli.
Adófizető
2013. december 06. 08:47
"... nem fogják sohasem megérteni, mit is jelent pontosan ez az újfajta nemzetegyesítés." De pontosan értjük. Tömjén Zsolt aki Krisztusi értelemben valószínűleg nem keresztény, és egész biztosan nem demokrata, most már megdicsőülhet a hívei előtt, és a saját szavazótáborának ( pontosabban a gazdája szavazótáborának ) növelésével nagy valószínűséggel biztosította a további hatalmon maradását. ÉS EZ A LÉNYEG! A többi, a hazafias, nagymagyarkodó duma csak DUMA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!