Pont leszarjuk, hogy valaki szegfűt vagy narancsot vesz-e

2013. december 04. 15:42

Az is egyfajta politikai állásfoglalás, hogy nem állunk oda senki mellé. A Tankcsapda mindenkinek szól.

2013. december 04. 15:42
Lukács László
Lukács László
NOL

Gyakran keresik meg a zenekart pártok is?

Volt egy időszak a zenekar életében, a kétezres évek első felében, amikor nagyon sok helyről kerestek meg minket, hogy álljunk valamilyen párt vagy zászló alá, mellé, és abban az időben indultak ezek a celebes műsorok is... Mivel azonban akkor konzekvenesen nemet mondtunk minden ilyesmire, leszoktak rólunk.

Azért mondtak nemet, mert nem láttak olyat, aki mellé érdemes lett volna odaállni, vagy a politika már eleve büdös?

Az is egyfajta politikai állásfoglalás, hogy nem állunk oda senki mellé. A Tankcsapda mindenkinek szól. Nem vagyunk kíváncsiak arra, hogy kinek milyen a bőre, hová szavaz, milyen közegből érkezett, milyen gazdag, mennyire csóró. Hogyan is ítélhetnénk meg őket ilyen szempontok szerint? Ha valaki megtisztel bennünket a figyelmével, bizalmával, azzal, hogy érdekli, amit csinálunk, azt mi örömmel vesszük. És pont leszarjuk, hogy valaki szegfűt vagy narancsot vesz-e szívesebben. Másrészt: ahogy az eddigi 24 évben, úgy ma sem érezzük, hogy bárki mellé oda lehetne állni...

Nemrég az Országgyűlés elfogadott egy törvénymódosítást, mely szerint az üres hordozók után járó jogdíj egynegyedét ezentúl nem az Artisjus, hanem a Nemzeti Kulurális Alap osztja szét. A Tankcsapda aláírta a művészek tiltakozó petícióját?

Az utolsó utáni pillanatban értesültünk erről az egészről egyáltalán, úgyhogy nem. Ez valóban fontos, sőt minket is érintő dolog egyébként, de mégiscsak csepp a tengerben. Ennél azért sokkal durvább dolgok zajlanak ebben az országban... Zenekar vagyunk, az a dolgunk, hogy reflektáljunk a világ dolgaira, a saját érzéseinkre, az emberek dolgaira – az életünkre. Meg is tesszük, a dalainkkal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. december 05. 03:26
http://www.youtube.com/watch?v=frv9PF_lcAU
ballada
2013. december 05. 03:01
Jó zenének először fülbemászó jó dallama majd jó szövege legyen.Tankcsapda nem tartozik azok közé,durva zene durva szöveggel.
Zsolt75
2013. december 04. 19:13
Én meg pontlesz.rom a Tankcsapdát, mióta kib.szták Cseresznyét azért a kétakkordos csubakkáért (tudom, épp ledolgozza a sarát, de akkor is)...
kizökkentidő
2013. december 04. 19:00
Keleti Csőd Tankcsapda 1. A tartalékaim elfogynak, Hiába menekülök, elfognak. Elkerülnek a nők, Az életem tipikus keleti csőd. 2. Honvágyam van, nem tudom, hova. Attól félek, sosem érek haza. Hiába repülöm át az időt, Az életem tipikus keleti csőd. 3. Visszatérek a jelenbe és Készül rólam a jelentés, seggbe rúg egy szöges cipő. Hiába gyerekek minden, itt áll az idő. 4. Élni hagynak, de nem adnak enni. A lehetőséged neked sem több, csak ennyi. Hiába repülöm át az időt, Az életem tipikus keleti csőd, csőd, csőd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!