Ha per, akkor már legyen per

2013. december 09. 15:15

A magas bírói fórum a rájuk rótt hárommilliós büntetés megtérítésén túl a perköltségeket is a nyakába varrta, persze nem az eredeti felperesnek, hanem – a jogállamiság nagyobb dicsőségére – a Magyar Államnak.

2013. december 09. 15:15
Michnai Attila
Heti Válasz

És ha per, akkor már legyen per: Ungváryék, a döntésbe bele nem nyugodva, az említett strasbourgi bíróság elé vitték az ügyet és lássunk – jogi – csodát, ott meg ők nyertek. Ráadásként a magas bírói fórum a rájuk rótt hárommilliós büntetés megtérítésén túl a perköltségeket is a nyakába varrta, persze nem az eredeti felperesnek, hanem – a jogállamiság nagyobb dicsőségére – a Magyar Államnak. Így aztán most mi, adófizetők állhatjuk a költségeket. És ha az efféle, bohózatba illő bírósági ítéletsorozatok láttán hangot merészelünk adni felháborodásunknak, azonnal megkapjuk a kioktatást a demokrácia egyik alapkövéről, a bírói függetlenségről. Akkor is, ha az ítélkezés gyakorlata eredeti gyökereitől, az általános és józan emberi igazságérzettől látszik mára mind jobban függetlenedni, azaz elszakadni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci5
2013. december 09. 18:44
"Így aztán most mi, adófizetők állhatjuk a költségeket." Meg kell a szívnek szakadnia!!! A kidobott százmilliárdok miatt sírnál ócska bérborz!Ennél a perköltségnél a világhíres GYIRMÓT focicsapata is nagyságrenddel többet kapott!
kjkj945
2013. december 09. 17:11
http://mek.oszk.hu/07100/07123/07123.htm
tango47
2013. december 09. 17:05
Még néhány ilyen ítélet és az emberek köpnek majd, ha meghallják ennek a bíróságnak a nevét. Szerintem nem ezzel a céllal hozták létre.
koronaszepe
2013. december 09. 16:29
Nem pontosan érthető, mit szeretnél mondani, Attila ? Közvélemény-kutatásokra kellene alapítani a bírói ítéleteket, hogy találkozzanak az általános és józan emberi igazságérzettel ? ( ami egy nem létező kategória )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!