Minden ember egy külön univerzum

2013. december 14. 11:30

Minden ember egy másik csillag. Sőt, egy másik naprendszer.

2013. december 14. 11:30
Müller Péter
Life

„Minden ember egy másik csillag. Sőt, egy másik naprendszer. Nincs olyan csillagközi utazás, amellyel fölfedezhetnéd a másik embert. Érezni a bőrével, hallani a fülével, nézni a szemével lehetetlen, mert ő egészen mást érez és hall és lát, mint te. Minden más benne. Hiába a barátod. Hiába a szerelmed. Hiába a gyereked. Bár minden teremtett emberben Isten lelke él, de egy egészen más kalandban van benne, mint a tiéd - minden ember egy külön univerzum.

Egyetlen út visz hozzá: a szeretet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishusi69
2013. december 16. 18:21
Minderrôl nekem Karinthy híres idézete jut eszembe: "Kiszéra méra bávatag..."
ottapont
2013. december 15. 00:49
a magyar Coelho? háát...
libik
2013. december 14. 17:19
Kedves, aranyos Müller Péter barátom! Nem vonom kétségbe őszinteségedet. Azonban zavar a közhelyek halmaza. Egy ismerősömre emlékeztet, aki cetlikre ezt írta: SZERETET, és szanaszét rakta a cetliket a lakásában, miközben a legönzőbb, legegocentrikusabb ember volt, akit valaha is ismertem (ez nagy szó, mert 81 éves vagyok, és bejártam vagy 70 országot). Te persze nem ilyen vagy, és örömömre szolgál könyveid sikere, bár a régiek, amikor még író, dramaturg és néha színész voltál, jobban tetszettek. Egyébként - ha nem haragszol - marhaság olyat mondani, hogy minden ember galaxis. A galaxis az csillagcsoport, az ember pedig - ha már asztronómia - inkább fekete lyuk. Te meghamisítod a szavak értelmét - ezt sokan művelik napjainkban. Amikor hazánk ilyen állapotban van, mással kellene foglalkozni, nem ezotériával, ami általában - és ezt Te is tudod - a sikertelenség, a boldogtalanság kompenzációja, különben meg jórészt babona. Több dokumentumfilmet is csináltam erről a témáról, több évet szenteltem neki. Vagy - jobb esetben - önámítás, vagy egyszerű szélhámosság. De továbbra is szeretlek Téged, barátomnak tekintelek, és remélem, még látni foglak ebben az életben, mivel következő sajnos nincs... Ölel André
tango47
2013. december 14. 16:47
Ez a pasi mára a giccs megtestesülése lett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!