A kormány mindenütt ellenségeket lát

2013. december 06. 18:22

Tartalmi kritikára a magyar kormány nem hajlandó válaszolni. Siránkozva vagy dühösen reagálnak a cikkekre, a szocialisták összeesküvését sejtik.

2013. december 06. 18:22
Ralf Leonhard
vs.hu

„A külföldi médiát azonban nehezebb Budapestről befolyásolni. A külföldi média ezért gyakorta kap információkat magyar újságíróktól, akik otthon nem mernék a történeteiket megírni. Éppen ezért főleg a németnyelvű tudósítókat minősíti a kormány »Magyarország ellenségeivé«, pedig ezek a tudósítók nem csak a budapesti, de a saját kormányaikkal is hasonlóan kritikusan járnak el.

Tartalmi kritikára a magyar kormány nem hajlandó válaszolni. Siránkozva vagy dühösen reagálnak a cikkekre, a szocialisták összeesküvését sejtik, akik a külföldet felheccelték volna Magyarország és annak miniszterelnöke ellen. Cikkeink így az »ostromlott vár« érzetét erősítik önkéntelenül is: a kormány mindenütt ellenségeket lát, és a még erősebb nemzeti összefogást sürgeti.

Láthatóan sikerrel, mert a kormánybarát, németnyelvű HungarianVoice blog szerint az állítólag differenciálatlan nyugati média áldás Orbán számára: »Semmi sem alkalmasabb arra, hogy növekedjék a magyar kormánypárt népszerűsége«, írják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. február 05. 10:33
Tisztázzuk, azt teszik csak szóvá ami nem igaz! És ezt bevallottan olyan hazai személyek állítják akik ezt itthon nem merik mondani, mert rögtön lebuknának.
geraz51
2014. január 11. 16:58
A nyugati média nagy része szoci kérésre magyar tudósítókkal csak a jobboldalt támadja.Ők ls érzik már,hogy kontraproduktív.Az adatok minket igazolnak a demokrácla pedig nem szenved csorbát..
enes
2013. december 28. 21:55
weyerbélázás Megírjuk, vagy megíratjuk a cikket, s hivatkozunk rá mint mértékadó nyugati véleményre.
kamasuka
2013. december 13. 20:17
Az a baj veletek, hogy szemkilövetéskor kussoltatok, sőt, tapsikoltatok, egyébként meg 2010. április 11. óta csak a jajveszékelés, meg a kapcsolat dolgok mennek. Na ez a baj, nem az, ha valaki 1x negatív kritikát fogalmaz meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!