Az öntökönrúgás művészete

2014. január 12. 13:06

Bevették Gyurcsányt a buliba. Igen, Gyurcsányt. Magyarország legelutasítottabb politikusát.

2014. január 12. 13:06
Megalomán Mongúz
Tutiblog

Fergetegesre sikerült az utóbbi pár nap. Megkockáztatom, hajnalig tartó bulit tartottak a Lendvai utcában. Az MSZP-E14 tandemnek ugyanis sikerült olyat húzni, amikor épp a finisre fordulnak a választások előtt, hogy innentől a Fidesznél csak hátra kell dőlni, és besétálni újra a kormányzatba. Illetve ki se sétálni onnan. A ballib oldalnak sikerült elkövetni a legnagyobb öntökönrúgást, amit elképzelni lehet a politikában. Bevették Gyurcsányt a buliba.

Igen, Gyurcsányt. Magyarország legelutasítottabb politikusát. Hihetetlen, mi? (...)

Tegyük föl, hogy csak simán összeadjuk a 3 csapat szavazóit. 18+8+6=32, ami még messze nem 52 (Medián, december). Ráadásul nem is így működik, mert ennek az embernek azért azon az oldalon is van egy komoly elutasítottsága, szóval amennyit hoz, legalább annyit vihet is. Erről később kapunk majd valós képet, amikor jönnek majd a januári mérések. Szóval a dolog jelen állása szerint se nélküle, se vele nem nyernének. Viszont 2018-ban egy dologra fognak emlékezni a választók 14-ből. Arra, hogy ezek összebútoroztak. Senkit nem fog érdekelni, hogy 26, vagy 32 %-kal bukták az előzőt, csak hogy bevették a böszmét a buliba. Ezzel pedig gyakorlatilag aláírták a saját halálos ítéletüket. Ezt a szerencsétlent ugyanis a teljes lakosság kb 5%-a imádja csak, de a maradék 95% utálja, mint a szart.

A nyilvánvaló nyertese az ügynek a Fidesz (hátradől, kávét kér, relaxál), de lehet egy másik nyertese is, mégpedig az LMP. Hova adhatja a voksát az a választópolgár, aki legalább annyira utálja Gyurcsányt, mint Orbánt, és nem náci? Na ugye.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 317 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
székely
2014. január 13. 08:19
"Bevették Gyurcsányt a buliba. Igen, Gyurcsányt. Magyarország legelutasítottabb politikusát." Lehet, hogy sok polgár így érzi, de számomra a legelutasítottab politikus a "nemzetére rárontó, genetikailag sérült - idézet O,V.től" baltás pávatáncos a felcsuti Maradona.
Berecskereki
2014. január 12. 22:45
Koronaszep állításai mellől mindig hiányoznak az érvek. Ez azonban nem új, már megszokott, hogy az érvek felsorakoztatásáról elfeledkezik, vagy ilyent nem ismer. Nem az a lényeg, hogy ki mit mond, hanem hogyan cselekszik. Lehet köntörfalazni, mellébeszélni, lehet azt mondani, hogy az SZDSZ liberális konzervatív baloldali, meg középre tart de a történetek, mint tényeket nem lehet visszacsinálni. A Fidesz 1988-tól az első szabad választásig „liberális, radikális és alternatív” szövetségként aposztrofálta magát. 1990-ben 22 fős frakciót alkotva pártként bejutott a parlamentbe és 1992-ben felvették a Liberális Internacionáléba. Orbán Viktor és Kövér László felvetésével a párt 1992-től a konzervativizmus és a jobboldaliság felé fordult, tevékenységét centralizálta és 1993-ban Orbán Viktort választotta a párt kongresszusa elnöknek. 1993-ban Fodor Gábor vezetésével egy csoport kivált és a következő ciklusban az SZDSZ színeiben indultak. Ez a bizonyíték arra, hogy már ekkor a Fidesz eltávolodott az SZDSZ-től és jobbra tolódott. Az egy más kérdés, hogy 2000-ben a Liberális Internacionáléból való kiválás – amikor az SZDSZ-t is tagja volt és Demszky Gábort választották alelnöknek – során Várhegyi Attila és Eörsi Mátyás tolmácsolásában Lord Alderdice mit mondott és egy másik kérdés, hogy a ténybeli történetek mit bizonyítanak, milyen következtetést lehet levonni belőlük. Szerintem azt, amit leírtam. Ami pedig az SZDSZ arcpoétikáját illeti ebben az időszakban nagyon jól prezentálja a HVG archívumába található írás. „Hosszú viták, háromévi hezitálás után várhatóan a Liberális Internacionáléhoz (LI) csatlakozás mellett dönt a hét végén a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ). Elképzelhető ugyan, hogy a négy platformot tömörítő párt Szociálliberális Szárnya tesz majd még egy utolsó elkeseredett kísérletet arra, hogy továbbra is a Liberális, illetve a Szocialista Internacionálé között lebegtesse az SZDSZ-t, intelmeik azonban aligha fogják tudni megakadályozni a vezérkar által már elhatározott lépést.” http://archivum.hvg.hu/article/199322Liberalis_inas_SZDSZKULDOTTGYULES.aspx Mindez bizonyítja, hogy látszatra a baloldalt igyekezett lefedni az SZDSZ, átvenni a szocialistákból kiábrándult szavazókat, mellyel abban bíztak, hogy megnyerik a választást. A jobboldalt pedig az MDF és a kisebb pártok fedték le. Az SZDSZ várakozásai nem teljesedtek és minden további innen indult el és ez végül elvezetett a bukáshoz. Ennek természetesen megvannak az állomásai 1992-1994 között és az ezt követő években is. Ebben az időszakban 1991-1992 években történtek inspirálták Fideszt a váltásra és eltávolodásra az SZDSZ-től.
grad
2014. január 12. 21:42
Nem lehet elégszer felhívni erre a cikkre a figyelmet! http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/5108 Melyik tünet nem illik Fletóra?? Eddig is látszódott, hogy beteg, de ez a cikk mindent megmagyaráz.
Hopp Pál 3
2014. január 12. 20:58
ww.youtube.com/watch?v=YPzTGx96P6U Szebb Jövőt !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!